21.10.2024-20:29 (Son Güncelleme:21.10.2024-20:29)

Kahramanmaraş'ta Polis Araçları için Hizmet Töreni Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kahramanmaraş'ta yeni alınan polis araçlarının hizmete alım törenine katıldı.

Kahramanmaraş'ta Polis Araçlarının Hizmete Sunumu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kahramanmaraş’ta düzenlenen polis araçları hizmete alım töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erbaş, "İşte bizim milletimize de bu yakışır. Allah sizden razı olsun. Peygamber Efendimiz Müslüman'ı şöyle tanımlıyor, 'Müslüman elinden ve dilinden emniyette bulunan kişidir.'" ifadelerini kullanarak emniyetin Müslüman tanımında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Toplumsal Destek ve Dayanışma

Kahramanmaraşlı iş insanlarının Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'na yaptıkları bağışlarla elde edilen 63 aracın hizmete sunulması, toplumsal dayanışmanın bir göstergesi olarak değerlendirildi. Erbaş, bu tür desteklerin örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Erbaş, "Peygamber Efendimizin ümmeti olarak emin kimseler olmalıyız. Bunu da emniyet sağlıyor. İmam-ı Gazali'nin sözleriyle, kötülüklerin önlenmesi için vicdanları eğitmemiz gerektiğini ifade etti. Ayrıca, kanuni müeyyidenin de önemine dikkat çekti."

Vali’nin Değerlendirmeleri

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer de, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik içinde neler yapılabileceğini gösterdiğini belirterek, "Kampanyamızda hedefimiz plaka kodu olan 46’yı bulmaktı, ancak Kahramanmaraşlılar bu sayıyı 63'e kadar çıkardı." dedi.

Ünlüer, İçişleri Bakanı’nın katkılarıyla daha fazla araç geldiğini belirterek, güvenlik güçlerinin, suçla mücadelesinin daha etkili olacağını ifade etti. Ayrıca, iş dünyasının zorluklar karşısında devletinin yanında durduğunu vurguladı.

Ödüller ve Katılımlar

Törende, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve iş insanı Mehmet Hanefi Öksüz de konuşmalar yaptı. Etkinlikte emeği geçen iş insanlarına plaketler verildi. Ardından hizmete sunulan araçlarla şehir turu gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Katar Hayır Derneği Başkan Yardımcısı Ahmed Yusuf Fahri, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu ve Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı gibi önemli isimler katıldı.

Kahramanmaraşlı iş insanlarının Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfına yaptıkları bağışlarla alınan 63 aracın hizmete alım töreni gerçekleştirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr