05.10.2024-19:21 (Son Güncelleme:05.10.2024-19:21)

Kahramanmaraş Havalimanı'na ILS Cihazı Kurulumu Başlıyor

Kahramanmaraş Havalimanı'nda olumsuz hava koşullarında uçuş güvenliğini artıracak ILS cihazı 7 Ekim'de kurulacak.

Kahramanmaraş Havalimanı için Yeni Dönem

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, Kahramanmaraş Havalimanı'nda olumsuz hava koşullarında uçakların daha güvenli ve konforlu bir şekilde iniş yapabilmesi için ILS (Aletli İniş Sistemi) cihazının 7 Ekim'de kurulacağını duyurdu.

Gece Uçuşları için İhtiyaç

Kirişci, havalimanında gece uçuşları ile hava koşulları açısından ILS sistemine duyulan ihtiyacı vurgulayarak, "Havalimanımıza ulaşan bu cihaz, gerekli monte süreci tamamlandıktan sonra işlevsel hale gelecek," dedi.

Özelleştirilmiş Çözüm

Kirişci, ILS cihazının, Kahramanmaraş Havalimanı'nın özellikleri ve çevresel koşullar dikkate alınarak tasarlandığını belirterek, "Bu sistem, konfeksiyon usulü değil, 'terzi çözümü' ile üretildi. Yani, yalnızca ihtiyaçlarımız göz önünde bulundurularak özel olarak hazırlandı," şeklinde konuştu.

Taşıdığı Avantajlar

Bu yeni sistemin birçok avantaj sağladığını ifade eden Kirişci, "Cihaz, sis, yağmur ve kar gibi kötü hava koşullarında havalimanımızın kullanılabilirliğini artıracak. 6 bin metrenin altındaki havalimanlarındaki şartları iyileştirmek için 1450 metreye kadar rahatlıkla kullanılabilecek," dedi.

Kurulum Süreci ve Gelecek Vaatleri

Cihazın kurulum sürecinin Ekim ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor. Kirişci, bu sistemle birlikte Kahramanmaraş'ın uçuş seferleri ve uçuş günlerinde bir artış yaşanacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya Katılım Sağlayan İsimler

Açıklamada, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti milletvekilleri ve il yöneticileri de hazır bulundu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci (ortada), Kahramanmaraş Havalimanı'nda olumsuz hava koşullarında uçakların güvenli ve konforlu bir şekilde iniş yapmasını sağlayacak ILS cihazının, 7 Ekim'de kurulacağını bildirdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr