03.07.2020-14:21
(Son Güncelleme:03.07.2020-15:30)
Kağıt kebabı domates, biber, et, sebzeler ve baharattan yapılır. İçindeki et ve sebzenin sularını kağıdın içinde tutmak ve farklı bir lezzet yakalamak için fırın kağıdı ( kağıt ) kullanılarak yapılır.
Kebabı kim sevmez ki? Özellikle de kağıt kebabını dünyanın en tanınmış yiyeceklerden biridir, ancak tek tür değildir. Türk mutfağında yaklaşık yüz kebap çeşidi vardır. Kebap, esas olarak fırında, ızgarada veya farklı tarzlarda odun ateşinde kavrulmuş et yemekleri için kullandığımız isimdir. Bununla birlikte, bu ismi çeşitli et güveçleri için de kullanıyoruz. Kuzu kebap için en çok tercih edilen ettir, ancak bazı kebaplarda da sığır eti veya tavuk kullanılabilir. Antakya’nın kendine özgü kebabında genellikle et yerine kıyma kullanılır fakat, kağıt kebabını damak zevkinize uygun biçimde pişirebilirsiniz.
Kağıt Kebabı Malzemeleri
• 400 gram (kuş başı et)dana, kuzu ya da tercih ettiğiniz bir hayvanın eti
• 3 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ,
• 1 soğan
• 2 biber
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 2 patates
• 1 havuç
• 2 domates
• 1 su bardağı bezelye (konserve bezelye)
• Karabiber
• Kekik
• Közlenmiş kırmızı biber
• Yarım demet kıyılmış maydanoz
• 5 diş Sarımsak
• Tuz
• 2 çay bardağı su
Kağıt Kebabının Tarifi
Pişirme kağıdına kebabın pişirilme sürecinde ihtiyacınız olacak temel şeydir.
İlk önce, tencereyi boşken ısıtın, daha sonra kuş başı büyüklüğünde doğranmış etleri tencereye koyun ve pişirmeye başlayın. Sürekli karıştırın, etlerin suyunu salmasına izin vermeyin, su etin içine hapsolursa daha lezzetli olacaktır.
Eti kısık ateşe alın, sıvı yağı ekleyin ve karıştırarak pişirin. Sonra doğranmış soğanı ve biberleri ekleyin karıştırarak pişirmeye devam edin. Biber ve doğranmış soğan pişirildiğinde, biraz salça ekleyin ve karıştırarak pişirin. Doğranmış patates, havuç ve domatesleri ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra üzerine ılık su dökün ve kapağı kapatın, patatesler neredeyse 15 dakika yumuşayana kadar pişirin. Patatesler yeterince yumuşayıp pişmeye yakın bir kıvama geldiğinde bezelye, tuz ve baharat ekleyin. 3 veya 4 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın. Pişirme kağıtlarını karelere kesin (pişirme kağıdı 25/25 cm'dir) Sonra pişmiş yemeği (2 yemek kaşığı) pişirme kağıdının ortasına yerleştirin. Paket yapmak için fırın kağıdının iki kenarını ve diğer iki kenarını üst üste getirin ve kapatın. Hazırladığınız kağıt kebaplarını bir tepsiye yerleştirin. Kebabı önceden ısıtılmış fırında 190 ° C'de 20 dakika kadar pişirin. Pişirdikten sonra, servis tabağına alın ve üzerlerinde kare pencereler açın, ardından sıcakken servis yapın. Bu tarif 7 kişi içindir, daha fazla pişirmek istiyorsanız malzemeyi arttırma yöntemini kullanabilirsiniz.
Benzer Kebap Tarifleri şunlardır;
• İskender Kebabı
• Cağ Kebabı
• Patlıcan Kebap
• Ciğer Kebabı
• Çömlek Kebabı
Kebabı kim sevmez ki? Özellikle de kağıt kebabını dünyanın en tanınmış yiyeceklerden biridir, ancak tek tür değildir. Türk mutfağında yaklaşık yüz kebap çeşidi vardır. Kebap, esas olarak fırında, ızgarada veya farklı tarzlarda odun ateşinde kavrulmuş et yemekleri için kullandığımız isimdir. Bununla birlikte, bu ismi çeşitli et güveçleri için de kullanıyoruz. Kuzu kebap için en çok tercih edilen ettir, ancak bazı kebaplarda da sığır eti veya tavuk kullanılabilir. Antakya’nın kendine özgü kebabında genellikle et yerine kıyma kullanılır fakat, kağıt kebabını damak zevkinize uygun biçimde pişirebilirsiniz.
Kağıt Kebabı Malzemeleri
• 400 gram (kuş başı et)dana, kuzu ya da tercih ettiğiniz bir hayvanın eti
• 3 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ,
• 1 soğan
• 2 biber
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 2 patates
• 1 havuç
• 2 domates
• 1 su bardağı bezelye (konserve bezelye)
• Karabiber
• Kekik
• Közlenmiş kırmızı biber
• Yarım demet kıyılmış maydanoz
• 5 diş Sarımsak
• Tuz
• 2 çay bardağı su
Kağıt Kebabının Tarifi
Pişirme kağıdına kebabın pişirilme sürecinde ihtiyacınız olacak temel şeydir.
İlk önce, tencereyi boşken ısıtın, daha sonra kuş başı büyüklüğünde doğranmış etleri tencereye koyun ve pişirmeye başlayın. Sürekli karıştırın, etlerin suyunu salmasına izin vermeyin, su etin içine hapsolursa daha lezzetli olacaktır.
Eti kısık ateşe alın, sıvı yağı ekleyin ve karıştırarak pişirin. Sonra doğranmış soğanı ve biberleri ekleyin karıştırarak pişirmeye devam edin. Biber ve doğranmış soğan pişirildiğinde, biraz salça ekleyin ve karıştırarak pişirin. Doğranmış patates, havuç ve domatesleri ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra üzerine ılık su dökün ve kapağı kapatın, patatesler neredeyse 15 dakika yumuşayana kadar pişirin. Patatesler yeterince yumuşayıp pişmeye yakın bir kıvama geldiğinde bezelye, tuz ve baharat ekleyin. 3 veya 4 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın. Pişirme kağıtlarını karelere kesin (pişirme kağıdı 25/25 cm'dir) Sonra pişmiş yemeği (2 yemek kaşığı) pişirme kağıdının ortasına yerleştirin. Paket yapmak için fırın kağıdının iki kenarını ve diğer iki kenarını üst üste getirin ve kapatın. Hazırladığınız kağıt kebaplarını bir tepsiye yerleştirin. Kebabı önceden ısıtılmış fırında 190 ° C'de 20 dakika kadar pişirin. Pişirdikten sonra, servis tabağına alın ve üzerlerinde kare pencereler açın, ardından sıcakken servis yapın. Bu tarif 7 kişi içindir, daha fazla pişirmek istiyorsanız malzemeyi arttırma yöntemini kullanabilirsiniz.
Benzer Kebap Tarifleri şunlardır;
• İskender Kebabı
• Cağ Kebabı
• Patlıcan Kebap
• Ciğer Kebabı
• Çömlek Kebabı
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Kadın HABERLERİ