12.10.2024-15:21 (Son Güncelleme:12.10.2024-15:21)

Kafkas Üniversitesi Akademik Yılı Açılışında Bakan Memişoğlu'ndan Kötülüğe Karşı İyilik Vurgusu

Bakan Memişoğlu, akademik yıl açılışında iyilik medeniyetinin önemini ve Gazze'deki durumu ele aldı.

Kafkas Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kafkas Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Törende yaptığı konuşmada, Gazze'deki insani krize dikkat çekti ve dünya genelindeki medeniyetlerin bu durumu görmezden gelmesini eleştirdi.

Kötülüğe Karşı İyilik

Memişoğlu konuşmasında, "Çoğu ülke ve insanoğlu, medeni dediğimiz ülkeler bu vahşeti görmezden geliyor. Niye? Çünkü kötülük güçlü.” ifadelerini kullanarak, kötülüğün dünyaya yayılmaması için daha fazla çalışılması gerektiğini vurguladı.

İyiliğin Temel Görevi: Eğitim

Bakan Memişoğlu, iyiliğin dünya genelinde hakim olması için üniversitelere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, "Üretmez, çalışmazsanız güçlü olma şansınız olmaz" dedi. Bilim ortamlarının önemine dikkat çekerek, geleceğin gençlerinin bu mücadelede kilit rol oynayacağını ifade etti.

Birlikte İyiliği İnşa Etmek

Bakan, "İyilik tarafını kuvvetli kılmak için uğraşıyoruz. Farklılıklarımız zenginliğimiz olmalı. 'Ben ne yaptım?' demeniz lazım" diyerek, toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Törenin sonunda, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Bakan Memişoğlu'na teşekkür plaketini sundu. Ayrıca, halk oyunları ekibi de gösteri yaptı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kars'ta Ahmet Arslan Kongre Merkezi Ebul Hasan Harakani Salonu'nda düzenlenen Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr