29.04.2021-16:07 (Son Güncelleme:29.04.2021-16:07)

Kadınlarda Yaşlanmaya Neden Olan Hormonlar

Kadınlarda bulunan bazı hormonlar aşırı derece salgılandığında yaşlanmaya neden olabiliyor. Kadınlarda yaşlanma neden olan hormonları sizler için araştırdık.

Kadın vücudunda bulunan bazı hormonların artması ya da tam tersi azalması yaşlanmanın hızlanmasına neden olabiliyor. Özellikle ergenlik ve sürecinden sonra vücutta yaşanan değişimler bu süreci etkiliyor. Merak edenler için kadınlarda yaşlanmaya neden olan hormonları araştırdık.

KADINLŞARDA YAŞLANMAYA NEDEN OLAN HORMONLAR

Fazla Hormon Salgılamak Kötü Sonuçlara Neden Oluyor

Vücudumuzda yaklaşık 100 hormon bulunuyor. Bilim dünyası bu hormonların sürekli olarak salgılanması gerektiğini belirtiyor. Fakat bu hormonların içerisinde bulunan bazıları özellikle kadınlar için oldukça zararlı olabiliyor.

Kırmızı Et Tüketimine Dikkat

Hormonlar sağlığı ve cildi olumlu yönde etkilemektedir. Fakat fazla salgılanması istenmeyen şeylere nede olabiliyor. Cilt sağlığı için en önemli olan hormonlardan biri şüphesiz östrojendir. Östrojen seviyesini kırmızı etteki yağlar oldukça olumsuz etkilemektedir. Bu yüzden kırmızı et tüketseniz bile yağsız olanları tüketmeye oldukça özen göstermelisiniz.

Bunun yanı sıra kemik suyu, meyan kökü gibi besinler antioksidan özelliğe sahiptir. Bu madde vücuttaki elastik yapıyı korurlar. Östrojen hormonun yeterli miktarda salgılanmasını sağlanmasında rol alırlar.

Kahvaltıda En Fazla 3 Ceviz Tüketin

Bazı hormonların kadınlarda yaşlanmaya neden olduğunu biliyoruz. DHEA hormonu kadınlarda kırışma ve yaşlanmayı geciktiren bir hormondur. Bu hormon özellikle 30 yaştan sonra azalmaya eğilimi göstermeye başlar. Bu da göz ve çevresindeki kırışıklığın artmasına neden olur. Bu hormonu eski haline getirebilmek ve daha fazla artmasına yardımcı olmak için kahvaltılarda en az 3 adet ceviz yemelisiniz. Avakado da bu hormonun artmasına yardımcı olmaktadır.

Dinlenmenize Özen Gösterin

Melatonin de vücut için gerekli olan hormonlardan biridir. Vücut eğer yeteri kadar dinlenmezse vitamin ve mineral salınımı yapamaz. Bu da saçta dökülmeye, yanakta çökmeye ve dudak yapışmasına neden olmaktadır. Bu gibi durumlarla beraber yaşlanma belirtileri de ortaya çıkar.

Nikotinden Uzak Durun

Vücut için en gerekli hormonlardan biri olan melatonin hormonunun düşmanı ise nikotin ve kafeindir. Bu yüzden her iki maddeden de uzak durmaya özen göstermelisiniz. Özelliklede 20 yaşından sonra kesin bırakmaya çalışın. Melatonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olan besinleri tüketmeye özen gösterin. Muz, domates, mısır gibi besinler tüketebilirsiniz. Bu besinler melatonin hormonunun dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca geceleri uyumadan önce anason çayı tüketerek bu hormonun salgılanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr