11.10.2024-11:36 (Son Güncelleme:11.10.2024-11:36)

Kadının Tayin İstememesi Boşanma Sebebi Olarak Değerlendirildi

Diyarbakır 2. Aile Mahkemesi, eşinin tayinlerine yalan beyanla karşılık veren kadının kusurlu olduğunu belirledi ve boşanma kararı aldı.

Kadının Tayin İstememesi Boşanma Nedeni Olarak Belirlenmiştir

Diyarbakır 2. Aile Mahkemesi, eşinin tayinlerine yanıt vermeyen kadının, 9 yıl boyunca yalan beyan ettiğine hükmederek çiftin boşanmasına karar verdi.

Ankara'da kamu sektöründe çalışan H.S. ile eşi H.S, 17 Ağustos 2013 tarihinde evlendiler. H.S'nin 2024 yılında Samsun'a tayini çıkınca karısından da tayin talebinde bulunmasını istedi. Fakat H.S, çalıştığı kurumun tayin talebini reddettiğini kocasına iletti. Sonrasında H.S, bir süre Samsun'da görev yaptı ve tayini Diyarbakır'a çıktı.

Şüphe ve Araştırma Süreci

Çift, 9 yıl boyunca ayrı şehirlerde yaşamaya devam etti ve bu süreçte 'tayin' bahane edilerek tartışmalar başladı. H.S, eşi ile ilgili şüpheler üzerine araştırma yaparak, H.S'nin çalıştığı kurumdan hiç tayin talebinde bulunmadığını keşfetti.

Bunun sonucunda H.S, avukatı Gülben Elhakan aracılığıyla, "evlilik birliğinin temelden sarsılması" gerekçesiyle mahkeme süreci başlattı. Dava dilekçesinde, evliliğin ilk birkaç ayından sonra eşinin ailesiyle yaşamaya devam ettiğinden bahisle, uzun süre ayrı yaşamalarının evlilik birliğini tehdit ettiğini vurguladı.

Mahkeme Değerlendirmesi

Diyarbakır 2. Aile Mahkemesi'nde görülen duruşmada, davacının oğlu tanık olarak dinlendi ve gelinlerinin yalan söylediğine yönelik ifadelerde bulundu. Kadının çalıştığı kurumdan gelen yazıda ise H.S'nin herhangi bir tayin talebinde bulunmadığı tespit edildi.

Mahkeme, kadının geçerli bir mazeret sunmadan cevap vermemesi nedeniyle ilişkideki sorunların ve yaşanan geçimsizliklerin evlilik birliğini zedelediğine kanaat getirerek boşanma kararı aldı.

Davanın Sonuçları

Mahkeme, davalı kadının kusurlu olduğunu belirterek şöyle ifade etti: "Taraflar arasında herhangi bir hukuki yarar kalmadığı ve evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı anlaşılmıştır".

Avukat Gülben Elhakan, bu kararın benzer durumlar için emsal teşkil edeceğini belirterek, evlilikte ortak yaşamın önemine dikkat çekti. Elhakan, "Taraflardan birisinin bu iradeyi göstermemesi boşanma sebebi olarak kabul edilmektedir" dedi.

Diyarbakır 2. Aile Mahkemesi, iki kez tayin nedeniyle il değiştiren kocasına tayin talebinin kabul edilmediği yönünde 9 yıl boyunca yalan beyanda bulunan kadını davranışından dolayı kusurlu bularak çiftin boşanmasına karar verdi. Koca H.S'nin avukatı Gülben Elhakan, karar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr