Kadının Kulağından Çıkan Şey Doktorları Bile Korkuttu
Hindistan, kadın, kulak, doktor, cisim gibi başlıklar galerimizde
Kadının kulağından çıkan şey doktorları bile korkuttu
Hindistan'da bir kadının kulağından çıkan şey hayret ettirdi.
Hindistan’ın karnataka eyaletinde yaşanan olay doktorları bile hayrete düşürdü. baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden talihsiz kadının kulağından bakın ne çıktı.
Hindistan’ın karnataka eyaletinde yaşanan olay duyanları dehşete düşürecek cinsten. the ındiland express’in haberine göre, evinin verandasında uyuyakaldıktan sonra yoğun baş ağrısı çekmeye başlayan ve ismi lekshmi olarak açıklanan kadın ağrıları geçmeyince hastaneye gitmeye karar verdi.
Lekshmi’yi muayene eden doktorlar talihsiz kadının kulağında yaşayan canlı bir örümcek buldu. lekshmi’nin tedavisini gerçekleştiren doktor santosh shivaswamy'nin açıklaması şöyle:
“daha önce insanların kulaklarından cisim çıkardığımız olmuştu ancak bu kadar nadir görülen bir olayla hiç karşılaşmamıştık.” ifadelerini kullandı.
İşte kadının kulağının içinden çıkan örümcek...
Kulak kiri nasıl temizlenmeli?
Aslında kulak kiri diye bilinen kulağın kendi kendine salgıladığı vücudun doğal savunma sisteminden başka bir şey değildir. bu salgı, kulağa giren toz, kir, bakteri ve diğer şeylerin kulağın iç derinliklerine ilerlemesini önler, bu sayede kulak bakımı sağlanmış olur. bu salgıya yapışan çeşitli parçacıklar kulak kiri diye tabir edilen yapının özel rengini verir. kulak kirinin çok fazla birikmesi kulakları tıkayabilir ve işitme sorunlarına yol açabilir.
Öncelikle kulak zarınızın delik olmadığını ve kulak enfeksiyonunuzun olmadığını bilmelisiniz. bu iki durum kulak temizliğine kesinlikle mani olan iki önemli durumdur. bu koşullar varsa, kulağın temizlenmesi çok tehlikelidir, bu nedenle böyle koşullardan şüphelenseniz dahi evde temizleme yapmayınız. bunun yerine bir doktora görününüz. aşağıdaki belirtilerde kulak enfeksiyonundan şüphelenmelisiniz;
Ateş kusma veya ishal kulaktan yeşil veya sarı akıntı gelmesi kalıcı ve şiddetli kulak ağrısı
1- kulak temizlemeden önce kendi solüsyonunuzu hazırlayabilir yada eczaneden karbamid peroksit (carbamid peroxid) satın alabilirsiniz. kendi yapabileceğiniz solüsyonun tarifi şöyle; bir ya da iki çay kaşığı % 3-4 hidrojen peroksit çözeltisi bir ya da iki çay kaşığı mineral yağı bir ya da iki çay kaşığı gliserin
2- hazırlamış olduğunuz karışımı nazikçe kulağınızın içine dökün. bu işlemi plastik uçlu bir şırınga yada damlalık hazırlayarak yapabilirsiniz. bu iki malzeme de en iyi şekilde işinizi görebilir.
3- başınızı bir tarafa doğru yatırın. temizleme işlemi sırasında, kulak eğer tıkalı ise dik konumda olunması daha iyi sonuçlar verir. kulağınızdan akacak olan aşırı sıvıyı emmesi için başınızın altına bir havlu koyabilirsiniz. karışımda hidrojen peroksit kullanmışsanız, kulağınızda bir kaynaşma yada çatlama sesi duymanız normaldir.
4- karışım 3-5 dakika kadar kulağınızda kalsın. bu süre kulak kirinin çözünmesi için yeterli olabilecek olan zamanı ifade eder. sesler kesilene kadar bu işlem devam etmeli.
5- kulağınızın altına boş bir kase tutun yada kulağınızın dışına bir tutam pamuk koyun. başınızı hafifçe yana eğin ve sıvının akmasını sağlayın. kulağınızın içine pamuklu çubuklar sokmayın. bu sadece işi zorlaştırır. belki kulağın dışındaki yağ yada kirleri temizlemek için bunu kullanabilirsiniz.
6- kulaklarınızdaki 3-5 dakikalık süre zarfında muhtemelen yumuşamış olacaktır. daha sonra vücut sıcaklığındaki suyu bir plastik enjektöre çekerek kulağınıza boşaltın. kulak kanalını iyice açmak için kulak memenizi sağa-sola çekin. bu işlem, çok usta biri tarafından yapılmalıdır. kendi kendinize yapmanız kulak zarına zarar verilmesine yada kulak kirlerinin kulak içine kaçmasına neden olabilir.
7- kulaklarınızı tekrardan ılık suyla yıkayın. işlemi bitirin. aşırı biriken kulak kirleri için bu sıralananları, en fazla dört beş gün boyunca günde iki kez tekrarlayabilirsiniz. çok sık kulaklarınızı temizlemeyiniz. bunu yapmanız kulak kanalındaki hassas deriye ve kulak zarınıza zarar verebilir.