15.10.2024-14:40 (Son Güncelleme:15.10.2024-14:40)

Kadına Yönelik Şiddeti Sonlandırmak İçin Etkin Politikalara İhtiyaç Var

İYİ Parti Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu, kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için caydırıcı önlemlerin şart olduğunu vurguladı.

Kadına Yönelik Şiddetin Önüne Geçmek İçin Seychelles

İYİ Parti Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kavser Ofluoğlu, düzenlediği basın toplantısında, ülkemizdeki kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Türkiye'deki Korkunç İstatistikler

Ofluoğlu, son on gün içinde 15 kadın hayatını kaybederken, 2024 yılı itibarıyla toplamda 311 kadının katledildiğini belirtti. Bu rakamlar, son yıllarda kadın cinayetleri ile ilgili yargı sisteminde yaşanan sıkıntıları gözler önüne seriyor.

Adaletin Sağlanmasında Zafiyet

Ofluoğlu, hükümetin etkin politikalar üretmesini ve yargı sisteminin kadına yönelik şiddet suçlarına karşı daha caydırıcı olması gerektiğinin altını çizdi. "Haksız tahrik ve iyi hal indirimleri, cinayetleri adeta cesaretlendiriyor. Erkek katiller, mahkeme salonlarında kadınları bir kez daha öldürüyor," dedi.

Hukuk Sisteminin Yeniden Gözden Geçirilmesi Gerekiyor

Ofluoğlu, Türk Ceza Kanunu'ndaki haksız tahrik indirimlerinin kadına yönelik şiddet davalarında uygulanmaması gerektiğini vurguladı. "Toplumumuzun bu acı gerçeklere karşı sesini yükseltmesi ve şiddeti normalleştiren hukuk sistemimizin acilen gözden geçirilmesi şart," diye ekledi.

Çalıştay Duyurusu

Ayrıca, Ofluoğlu, 16-17 Kasım tarihlerinde sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, psikolojik danışmanlar ve avukatların katılımıyla "Şiddet ve Şiddetle Mücadele Çalıştayı" düzenleyeceklerini duyurdu.

İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek kadına yönelik şiddet hakkında açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr