Kakaolu ya da meyveli bir pudingle de yapabileceğiniz bu tatlıyı misafirlerinize de gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Kadayıflı muhallebi aynı zamanda iftarda yenilebilecek hafif tatlılardan biridir. Bu nedenle sıklıkla tercih edilmektedir. Peki, kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? hangi malzemeler kullanılır? İşte, kadayıflı muhallebi tarifi...
KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler
-250 gram kadayıf
-5 yemek kaşığı toz şeker
-4 yemek kaşığı tereyağı
-Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
Muhallebi için malzemeler:
-1 litre süt
-Yarım su bardağı toz şeker
-2 yemek kaşığı mısır nişastası
-2 yemek kaşığı un
-1 yumurta
-1 paket vanilya
-1 paket krem şanti
KADAYIFLI MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?
Kadayıflı muhallebi yapımı şu şekildedir;
-Kadayıflı muhallebi tatlısı yapımı için öncelikle tereyağını geniş bir tavada eritin.
-Kadayıflarınızı şekerle birlikte tereyağında ara sıra karıştırarak kısış ateşte kavurun.
-İçine dövülmüş cevizinizi ekleyip altını kapatın. Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
-Bir sos tenceresinde un, nişasta, vanilya, şeker ve yumurtayı karıştırın.
-Sütü de ekleyip pişirmeye başlayın.
-Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp soğumasını bekleyin.
-Soğuyunca içine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın.
-Kadayıflarınızın yarısını dikdörtgen tepsinizin tabanına iyice yayın.
-Üzerine muhallebinin tamamını her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
-En üste kadayıfların kalanını döküp yine her tarafı eşit olacak şekilde iyice yayın.
-En az 2 saat buzdolabında katılaşması için bekletin. Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.
Kadayıflı muhallebi yapımını tarif ettik. Daha fazla >tatlı ve yemek tarifi öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki bölümden ilgili kısma ulaşabilirsiniz.