Kadayıftan yapılan tatlılar arasındaki yerini itina ile koruyan bu tarif, hem gözünüze hem ağız tadınıza hitap edecek.
KADAYIFLI KURABİYE TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
Hamuru için;
3, 5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket vanilya
125 gram margarin
Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için;
1 su bardağı hazır kavrulmuş kadayıf
Yarım su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için;
2, 5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
YAPILIŞI
Öncelikle margarin ve sıvı yağ ile yumurtaları iyice karıştırın.
Ardından irmik, yoğurt, sirke, vanilya, kabartma tozunu ilave edip ellerinizle yoğurma işlemini gerçekleştirin.
Hamurdan portakal iriliğinde bir parça alıp bir büyük kaseye koyup üzerine kadayıfı cevizi tarçını ekleyip yoğurma işlemini sürüdürn.
Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparın ,avucunuzun içinde açın bir parça iç harçı koyup uç kısımlarından birleştirerek kapatın ters çevirip yuvarlayın.
Ardından mutfak cımbızı ile hamura şekil verin.
Hazırlanan tatlıları yağlı kağıt serili tepsiye sıralayarak 200 derece kızarana dek pişirin.
Hamur pişeceği esnada şerbeti hazırlayabilirsiniz. Tencereye şeker ve suyu ekleyip, kaynayana kadar karıştırın. Daha sonra limon dilimini içine atarak kenara koyun.
Pişen tatlıyı iki dakika soğumaya bırakıp sıcak ama eli yakmayan şerbeti üstüne dökün.
Yaklaşık 1-2 saat dinlenen tatlıyı servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.