02.07.2024-09:25 (Son Güncelleme:02.07.2024-09:45)

Kabine’de iki bakan değişti: Yeni isimler göreve başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden alındığına ve yerlerine Çevre Bakanlığına eski bakan Murat Kurum, Sağlık Bakanlığına ise İstanbul İl Sağlık Müdürü görevini yürüten Kemal Memişoğlu’nun atandığına dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kabine’de iki bakanın görev yeri değişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamada, sağlık sorunları nedeniyle bakanlık görevinden affını istediğini duyurdu.

Özhaseki ve Koca görevden ayrıldı

Akşam’da yer alan habere göre; Özhaseki, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Ülkem için hayırlı olan her işe desteğim elbette sürecektir. Milletimizden haklarını helal etmelerini hususiyle dilerim. Sayın Cumhurbaşkanımıza, göstermiş olduğu güven ve teveccühleri münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum."


Özhaseki'nin istifasının ardından gözler Resmi Gazete'ye çevrildi. 2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevden alındı.

Yeni atamalara göre, Çevre Bakanlığı görevine Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı görevine ise Kemal Memişoğlu getirildi.

yareneryilmaz@haber365.com.tr