05.08.2024-09:46 (Son Güncelleme:05.08.2024-09:46)

Kabine Toplantısı bugün yapılacak: Haniye suikastı ve Instagram konuları masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 3 haftalık aranın ardından bir araya gelecek olan Kabine’nin gündeminde Haniye suikastı, Instagram’a erişim engeli ve ekonomideki son durumun olması bekleniyor.

Instagram’ın kaderi ve Haniye suikastı sonrası atılacak adımlar bugün Kabine Toplantısı’nda belli olacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından yoğun bir gündemle yeniden toplanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilecek bu toplantının en önemli başlığı ise Filistin olacak.

Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesi

Toplantıda, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin şehit edilmesi ve Tahran-Tel Aviv hattındaki gerilimin artması ile İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sonrası bölgede yükselen tansiyon ele alınacak. Soykırımcı Netanyahu yönetiminin gerilimi tüm bölgeye yayma girişimlerine karşı Türkiye'nin izleyeceği yol haritası üzerinde durulacak. Gazze Şeridi'ndeki katliamları sürdüren İsrail'e yönelik uluslararası baskının artırılması ve Filistinlilere acil insani yardım ulaştırılması için atılacak adımlar değerlendirilecek.


Terörle mücadelede son durum

Toplantının bir diğer önemli konusu ise terörle mücadele olacak. Türkiye'nin özellikle Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonları ele alınacak. Ayrıca, Başkan Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Şam yönetimi ile diplomatik ilişkilerin yeniden tesisi için başlatılan çalışmalar da değerlendirilecek.

Ekonomide son durum

Kabine toplantısında Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum da gündeme gelecek. Programın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik alınabilecek ilave tedbirler ve ekonomik göstergelerdeki iyileşmeler görüşülecek. Bu toplantı, Türkiye'nin hem iç hem de dış politikasında önemli kararların alınacağı bir platform olacak.

Instagram hakkında son karar verilebilir

Öte yandan BTK tarafından erişim engeli getirilen sosyal medya platformu Instagram ile ilgili de bugün yapılacak Kabine’de son kararın verilmesi bekleniyor.

muratcankilic@haber365.com.tr