15.04.2019-16:57 (Son Güncelleme:15.04.2019-16:38)

Kabaran Kekin Sönmesini İstemiyorsanız Bunları Yapmayın!

Malzemelerinizi hazırladınız ve enfes bir kek yaptınız. Fırına verdiğiniz kekin kabarması ile yüzünüzde bir gülümseme belirir. Ancak fırını sık sık açmanız ya da keke bıçak batırmanız kekin sönmesine neden olabilir. İşte kekin sönmemesi için yapmanız gerekenler...

Çay saatinize eşlik edecek harika bir kek yaptınız. Tabi keki kek yapan şey pofuduk bir şekilde kabarmış olmasıdır. Sönen kek havasının nedenleri nelerdir? Sizler için derledik.

FIRININ KAPAĞINI AÇIP KAPATIYORSANIZ

Kekinizin havası eğer aniden sönüyorsa ya da hiç kabarmıyorsa bunun pek çok nedeni olabilir. Bu nedenlerin en önemlisi ise ısı değişimleridir. Kekinizi doğru biçimde yapmış olabilirsiniz. Fakat eğer fırınınızı uygun sıcaklıkla ısıtmadıysanız ya da pişirme aşamasında sürekli kapağını açıp kapatıyorsanız o kekin sönme ihtimali yükselecektir.

BIÇAK YA DA ÇATALLA KONTROL EDİYORSANIZ

Fırınınızı belli bir sıcaklıkta önceden ısıtmanız gerekir. İlk 20-25 dakika bu ısıyla asla oynamadan, fırının kapağını açıp ısı değişimleri meydana getirmeden kekinizi pişirin. Böylece kekinizin sönme riski azalacaktır. Eğer kekinizi kontrol etmek istiyorsanız, sert bir cisim yerine kürdanla test edin.

FIRININIZI ÖZENLE SEÇİN

Kekin sönmemesini istiyorsanız fırınızını özenle seçmelisiniz. ısıyı doğru yayan bir fırın kullandığınızdan emin olun.

MALZEMELER BAYAT OLMASIN

Kek yaparken yumurtanın bayat olmamasına, kabartma tozunun kullanım tarihinin geçmiş olmamasına dikkat edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr