09.08.2019-15:46 (Son Güncelleme:09.08.2019-15:40)

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak tatlısı hem geleneksel hem de kimsenin hayır diyemediği bir tatlıdır. Yapımının kolay ve maliyetinin az olması da cabası.

Eve misafir geldiğinde hızlıca yapabileceğiniz ve meyveli olduğu için sağlığınızı da koruyacağınız bu lifli tatlı tam ağzınıza layık.

MALZEMELER

600 g doğranmış balkabağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN

1 su bardağı çekilmiş ceviz
200 g kaymak

HAZIRLANIŞI

Balkabağını tencereye koyun. Üstüne şeker ve suyu ilave edip kabaklar yumuşayana dek kısık ateşte pişmeye bırakın. Kabaklar soğumaya başladığında servis tabağına koyup üstüne ceviz dökün. Kaymakla süsleyip servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr