Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?
Birçok tarife lezzet katan kabak, bu sefer de çorba olarak karşımıza çıkıyor. Mide ve bağırsakların çalışmasında yardımcı olan bu sebze, tansiyon hastalığına da iyi gelmektedir. Peki, hem faydalı hem de lezzetli olan kabak çorbası nasıl yapılır? Kabak çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olan kabak, tansiyon hastaları için de ideal bir besindir. Potasyum ve lif değeri yüksek olduğu için diyet listelerinin vazgeçilmez yemekleri arasında yer alır. Kabağın en önemli özelliği ise kanser hücrelerinin azalmasına yardımcı olmasıdır. Böyle bir şifa kaynağı olan kabak ile hazırlayacağınız yemekler adeta ilaç görevi görecektir. Böylesine faydalı olduğunu duyduktan sonra, hem sağlıklı hem de lezzetli bir kabak çorbasına kim hayır diye bilir ki? Sizin için kabak çorbası tarifini derledik. İşte detaylar...
MALZEMELER
- 2 kabak
- 25 g tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 500 ml süt
- 500 ml su
- Yarım demet dereotu
- Tuz
Üzeri için
- 20 g tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
NASIL YAPILIR?
Öncelikle kabakları iyice yıkayın, kabuklarını soyun ve ardından rendeleyin. Tencereye aldığınız tereyağını eritin ve üzerine unu ilave edip hafif sararıncaya dek kavurun. Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra rendelenmiş kabakları da üzerine ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotunu çorbaya ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip üzerine kırmızı pul biber ekleyin. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ döküp ve kıyılmış dereotu serpiştirip servis edebilirsiniz. İşte bu kadar! Afiyet olsun…