18.10.2024-23:53 (Son Güncelleme:18.10.2024-23:53)

Joe Biden Almanya Ziyaretinde Protesto Edildi

ABD Başkanı Biden, Berlin'de Filistin'i destekleyen grupların protestosuyla karşılaştı.

ABD Başkanı Biden, Berlin Ziyaretinde Protesto Edildi

Almanya'ya gerçekleştirdiği ziyarette ABD Başkanı Joe Biden, Berlin'de protesto gösterileriyle karşılaştı. Filistin'i destekleyen gruplar, "Joe Biden hoş gelmedi" ifadesiyle yürüyüş düzenledi.

Protesto Yürüyüşüne Yoğun Katılım

Alexander Meydanı'nda toplanan yaklaşık 1000 protestocu, Filistin bayraklarıyla Unter den Linden metro istasyonuna kadar yürüyüş yaptı. Göstericilerin taşıdığı pankartlarda şu ifadeler dikkat çekti:

  • "Berlin'de, Gazze ve Lübnan için, soykırımcı Biden hoş gelmedin"
  • "Çocuklarımız öldürüldüğünde biz susamayız"
  • "ABD 1 numaralı terörist"
  • "Joe Biden bu senin soykırımın"

Protestocular, "Berlin’den Gazze'ye intifada", "Katliamı durdurun, şimdi", "Gazze’ye özgürlük", "Terörist Biden" ve "Çocuk katili İsrail" şeklinde sloganlar attı.

Provokasyon ve Güvenlik Önlemleri

Yürüyüş esnasında bir grup İsrail yanlısı da yürüyüşü provoke etmeye çalıştı. Ancak polis, gerilimi önlemek amacıyla protestocular ile provokatörler arasına girdi ve en az 4 kişiyi gözaltına aldı.

Sivil Toplum Örgütlerinden çağrı

Berlin Ana Tren Garı önünde de çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından "Filistin ve İsrail'de adil bir barış için" sloganıyla başka bir gösteri düzenlendi. Burada yapılan konuşmalarda, Alman hükümetinin İsrail’e yönelik askeri, siyasi ve diplomatik destek vermesi eleştirildi.

Göstericilerin Talepleri

Göstericiler, Alman hükümetine Orta Doğu'da sivillerin korunması, ateşkesin sağlanması ve bölgeye silah ihracatının durdurulması için çağrıda bulundular. Eyleme katılan Uwe, "Masum insanların öldüğü açık. Binlerce insanı öldüren bir rejimin, Almanya tarafından desteklenmesi olamaz," dedi.

Dave Gardner ise, "Almanya’da gerçekten çifte standartta bulunan kişilerin tutumlarını görüyoruz. İsrail kayıtsız şartsız desteklenirken, Filistinlilere destek verenler antisemit olarak yaftalanıyor," ifadelerini kullandı.

Almanya'ya ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı Joe Biden Berlin'de protesto edildi. Filistin'i destekleyen gruplar tarafından "Joe Biden hoş gelmedi" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 1000 gösterici katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr