13.06.2020-13:27 (Son Güncelleme:13.06.2020-13:26)

Japonya Gezinizde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Japonya geziniz de dikkat etmeniz gerekenler konusun da size bir rehber oluşturduk. Japonya ya gitmeden önce bilinmesi gerekenler nelerdir? Japonya gezinizde sizi neler bekliyor? Japonya'nın en ünlü şehri neresidir? Bütün soruların cevapları yazımızın devamındadır.

Japonya' ya gitmeye karar verdiniz ama henüz bu ülke hakkın da bir bilgiye sahip değilsiniz. Gelişi güzel bir şekil de gitmek istemiyor belki de ilk defa gideceğiniz için tereddüt ediyorsanız Japonya geziniz de dikkat etmeniz gerekenler konusun da size bir rehber oluşturduk. Japonya ya gitmeden önce bilinmesi gerekenler nelerdir? Japonya gezinizde sizi neler bekliyor? Japonya'nın en ünlü şehri neresidir? Bütün soruların cevapları yazımızın devamındadır.

  1. Japonya'nın pahalı bir ülke olduğunu aklınızdan çıkarmayın ve bütçenizi ona göre ayarlayın.
  2. Şehirler arası ulaşım sağlayacağınız için gitmeden önce JR Pass almayı unutmayın 1 haftalıktan 3 haftalığa kadar alabilirsiniz. İlk bakışta pahalı gelse de emin olun Japonya da ki ulaşım bedelinden daha ucuzdur.
  3. Japonya da aç kalacağınızı düşünüp karamsarlığa düşmeyin zengin ve kaliteli bir mutfağa sahiptir.
  4. Japonlar kültürüne ve araların da ki saygı sevgi çerçevesine çok dikkat ederler Japonya gezinizde dikkat etmeniz gerekenler hususun da öncelik olarak kesinlikle buna yer vermelisiniz.
  5. Yaya geçidini kullanın, sabırla sırayı bekleyin ön yargılı davranmayın ve kibar olun
  6. Eğer bir iş seyahatine gidiyorsanız ya da gittiğiniz yerde bir Japonla tanıştıysanız size ait olan bir kart uzatmak istediğiniz de bunu iki elle uzatıp önce karşınızdakine son defa da karta bakmanız samimiyettendir sadece tek elle kartı verip görüşürüz demeyi küfür olarak algılıyorlar.
  7. Eğer Japon mutfağından bir şeyler yiyecekseniz önceden Japon ya da bu yemek nasıl yenir diye taktiğini öğrenmelisiniz yoksa aşçıların gazabına uğrayabilirsiniz.
  8. Ziyaret ettiğiniz yerler de giyeceğiniz geleneksel kıyafetlerin giyim şekline dikkat edin, giyilen kıyafetlerin de bir anlaı vardır.
  9. Eğer bir Japon evini ziyaret edecekseniz ayakkabılarınızı çıkardığınız anda önce pis zemine sonra temiz zemine basmayın, ayakkabınızı çıkardığınız an ayaklarınız ilk temiz zeminle buluşsun. Temel olarak Japonya geziniz de dikkat etmeniz gerekenler bunlardır.

Japonya da Gezilecek Yerler

Japonya'nın en ünlü şehirlerinden olan Tokyo kesinlikle gezilip görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Kökleri eskiye dayanan birçok tarihi tapınakları, sarayı, müzesi, parkları ve birçok tarihi anıtları vardır. İşte o mutlaka Japonya’da gezilecek yerler için öneriler;

  1. Tokyo/ Meıjı Tapınağı
  2. Tokyo/ Senso-Jı Tapınağı
  3. Tokyo/ Tokyo İmparatorluk Sarayı
  4. Tokyo/Tokyo Ulusal Müzesi
  5. Tokyo/ Ueno Park
  6. Nagoya/Fuji Dağı
  7. Hımejı/ Hımeji Kalesi
  8. Kyoto /Nıjo Kalesi
  9. Hıroşima / Hiroşima Barış Anıtı
  10. Osaka / Osaka Kalesi

Japonya'nın En Meşhur Yemekleri

  • Pilav

İlk olarak her öğün de tükettikleri yağsız tuzsuz olarak haşlanarak yapılan pilavları onlar için olmazsa olmazdır.

  • Ramen

Ramen Japonlar için vazgeçilmez bir yemek çeşididir ve onlar için çok popülerdir.

  • Sashimi

Çiğ balıktan hazırlanan soya sosu ve wasabi ile servis edilen çok fazla tercih edilen yemektir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr