21.10.2024-12:38 (Son Güncelleme:21.10.2024-12:39)

İzmir'de Dolandırıcılara Hapis Cezası

İzmir'de kendilerini bankacı olarak tanıtan dolandırıcılar, bir kişiyi 93 bin lira dolandırdı. Mahkeme ceza verdi.

İzmir'de Dolandırıcılık Olayına Hapis Cezası

İzmir'de dolandırıcılık yapan iki sanığa hapis cezası verildi. Telefonda kendilerini bankacı olarak tanıtarak bir vatandaşın hesabından kredi çekip dolandırdıkları iddia edildi.

Olayın Gelişimi

Buca'da yaşayan 38 yaşındaki Şerif Çil, 2022 yılında aldığı telefonla büyük bir dolandırıcılık planına maruz kaldı. Arayan kişi, banka görevlisi olduğunu öne sürerek Çil'in hesabından izinsiz kredi çekildiğini, işlemin iptali için bir linke tıklamasını istedi.

“Hesaplarımı ele geçirdiler”

Şerif Çil, muhabirimize yaptığı açıklamada, "Size bir link göndereceğiz, işlemleri iptal edeceğiz" dediklerinde paniğe kapıldığını belirterek, "Ona 'Benim evim var, bankaya bir milyon borcum var, bana nasıl kredi veriliyor?' dedim. Ama o, iptal etmemiz için bana yardımcı ol dedi." ifadelerini kullandı.

Mahkeme Kararı

İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar D.Z’ye 3 yıl 9 ay hapis ve 96 bin 500 lira, K.İ’ye ise 3 yıl 4 ay hapis ile 21 bin 660 lira adli para cezası verdi. Avukat Ali Onar, sürecin sonunda bankanın da sorumluluğunun bulunduğunu vurgulayarak, "Bilişim yoluyla dolandırıcılık olayları artmakta. Bu durum, sadece dolandırıcıları değil, aynı zamanda bankalar için de önemli bir sorumluluk taşıyor" dedi.

Manevi Tazminat Yolu

Çil, yaşadığı travmanın ardından manevi tazminat davası açmayı düşünmekte olduğunu ve bankanın kredi borcunun iptalini beklediğini ifade etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr