27.10.2024-12:06 (Son Güncelleme:27.10.2024-12:06)

İzmir'de Çifte Vatandaşlar Oy Kullanıyor

İzmir'de, çifte vatandaş Bulgarların seçim heyecanı devam ediyor. Sandıklar 20.00'ye kadar açık kalacak.

İzmir'de Çifte Vatandaşlar Oy Kullanıyor

Bulgaristan'daki erken genel seçimler için İzmir'de kurulmuş olan sandıklarda oy verme süreci devam ediyor. İzmir'de yaşayan ve Bulgar vatandaşlığına sahip olan kişiler, toplamda 6 ilçede yer alan 18 sandıkta oylarını kullanma fırsatına sahip.

Seçimlerde Destek Sunuluyor

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yetkilileri, okulların girişlerinde kurdukları stantlar aracılığıyla seçmenlere yardımcı olmaya devam ediyor. Oy kullanma işlemleri ise saat 20.00'a kadar sürecek.

14 Seçim ve Güven Sorunu

Bu süreç, son 3 yıl içerisinde 7. kez gerçekleşiyor. Gaziemir ilçesindeki Remzi Doğan İlkokulu’nda görevli dernek başkanı Abdurrahim Nursoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekrar eden seçimlerin Bulgaristan'da siyaset güvenini azalttığını, bu nedenle oy kullanan seçmen sayısında bir düşüş gözlemlediklerini ifade etti.

Seçmenlerin Düşünceleri

Çoğunluğu çifte vatandaşlardan oluşan Hürriyet Mahallesi'nin muhtarı Hayrettin Hamzaoğlu, Bulgar vatandaşlarının haklarının iyileştirilmesi için oy kullanmanın önemine vurgu yaptı. Seçmenlerin 7 kez sandığa gitmekten rahatsızlık hissettiklerini belirtti.

Seçmen kadriye Mutlu ise, Bulgaristan'da hükümetin oluşmamasından kaynaklı hayal kırıklığı yaşadığını aktararak, "Türkiye'de buna alışık değiliz. 3 yılda 7 seçim, hem maddi hem de manevi açıdan büyük bir yük." şeklinde konuştu.

Bulgaristan erken genel seçimi için İzmir'de ikamet eden ve Bulgaristan vatandaşlığı bulunan kişiler, oy kullanmak için sandık başına gitti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr