09.10.2024-13:11 (Son Güncelleme:09.10.2024-13:11)

İzmir Körfezi'ndeki Kirlilik Üzerine Sert Açıklamalar

AK Parti İzmir İl Başkanı, CHP'li belediyenin çevre yönetimini eleştirerek İzmir Körfezi'ndeki kirliliğe dikkat çekti.

İzmir Körfezindeki Kirlilik Sorunu Gündemde

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Körfezi'ndeki kirliliğe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Saygılı, CHP'li belediyenin çevre yönetiminde başarısız olduğunu belirterek, "İzmir Körfezi, adeta bir zehir çukuruna dönüştü" ifadesini kullandı. Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimini de eleştiren Saygılı, bu yönetimin İzmir'i mevcut durumda olan felaketle karşı karşıya getirdiğini vurguladı.

Çiğli Atık Su Arıtma Tesisine Dikkat

Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni Çiğli Atık Su Arıtma Tesisinin 4. fazının devreye alınması konusunda sık sık uyardıklarını ancak yanıt alamadıklarını ifade etti. Bilim insanlarının körfezin son 25 yılın en kirli döneminde olduğunu belirttiğini aktardı.

İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının körfezdeki kirliliğe yönelik çalışma başlattığını anımsatan Saygılı, bunun yanı sıra İzmir Körfezi Bilim Kurulu tarafından hazırlanan 15 maddelik Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı'nı incelemiş olduğunu söyledi. Bu planın 13 maddesinin belediyenin sorumluluğunda olduğunu kaydetti.

Çevresel Sorunlar ve Çözüm Yolları

Saygılı, körfezin ana kirliliğinin evsel atıklardan kaynaklandığını belirttikten sonra Çiğli Atık Su Arıtma Tesisinin çevre faaliyet belgesi bile olmadığını ifade etti. Ayrıca, 15. maddede belirtilen eğitimin artırılması ihtiyacına vurgu yaptı. Saygılı, İzmir'in bu durumdan kurtulması için tüm İzmirlilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Uluslararası Gelişmelere Değindi

Saygılı, uluslararası meselelerde de önemli açıklamalarda bulunarak, "İsrail, bölgedeki mevcut huzursuzlukları daha da artırarak kendi sonunu hazırlamaktadır" dedi. Özellikle masum sivillere yönelik saldırıların altını çizen Saygılı, bu eylemleri kınadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hakkında İddialar

Son olarak, gazetecilerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın eylem planını imzalamadığı yönündeki iddialarını yöneltmesi üzerine, AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, tüm maddeler üzerinde görüş birliği sağlandığını ifade etti. Yıldız, "Tüm bürokratlar görüş bildirdi ve Cemil Bey'in yokluğunda imza aşamasında sorun yaşandı" açıklamasında bulundu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, il binasında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Saygılı, İzmir Körfezi'ndeki kirliliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr