27.10.2024-01:39 (Son Güncelleme:27.10.2024-01:39)

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sofya'da Özel Konser Verdi

Orkestra, Türkiye ve Bulgaristan dostluğunu müzikle pekiştirdi. Konserde, önemli eserler dinleyiciyle buluştu.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sofya'da Konser Verdi

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yılı dolayısıyla Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da özel bir konser gerçekleştirdi. Konser, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki dostluğu pekiştirmek amacıyla düzenlendi.

Bulgaristan'da Türk Kültürü

Konser, Bulgaristan Kültür Bakanı Nayden Todorov ve Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık'ın katkılarıyla gerçekleştirildi. Türk Alkomet şirketinin desteklediği etkinlik, Sofya'daki "Bılgariya" Salonunda müzikseverlerle buluştu.

Şef Aykal'ın Mesajı

Orkestra Şefi Gürer Aykal, konser öncesinde yaptığı açıklamada, "Müzik, her zaman kültürler arasında en güçlü köprü olmuştur. Müzik, aramızdaki sınırları kaldırarak bizleri birbirimize yaklaştırır." dedi.

Dostluk ve İşbirliği

Aykal, Türkiye ile Bulgaristan arasında müzik alanındaki işbirliğinin 1970'li yıllara dayandığını belirterek, iki halkın kültürel benzerliklerini vurguladı. Aykal, "Türk ve Bulgar olarak zevklerimiz aynı. Aramızda hiçbir şey değişik değil." diye konuştu.

Türk Müzik Kültürünün Tanıtımı

Müzik devrimi konusunda Atatürk'ü örnek aldığını ifade eden Aykal, Türk müziğini dünya çapında tanıtma misyonunu taşıdığını dile getirdi. Konserde, piyanist Gökhan Aybulus'un da eşlik ettiği eserler, dinleyicilere müzik dolu anlar yaşattı.

Ulaşım ve Hoş Geldin Konuşmaları

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Özge Tanrıver, konserin ahengini artırarak, 50. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirtti. Nayden Todorov, "İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın Bulgaristan'daki performansı benim için büyük bir gurur kaynağı" dedi. Mehmet Sait Uyanık ise, "Bu konserin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadesinde bulundu.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yılı onuruna başkent Sofya'da özel bir konserle Türkiye ve Bulgaristan arasında dostluk köprüsü kurdu. Bulgaristan Kültür Bakanı Nayden Todorov ve Türkiye Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık'ın organizasyonu ile Bulgaristan'da faaliyet gösteren Türk Alkomet şirketinin desteği ile düzenlenen konser, başkent Sofya'nın 'Bılgariya" Salonunda yapıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr