28.10.2024-12:56 (Son Güncelleme:28.10.2024-12:56)

İzmir Depreminin İzleri: Oğuz Perincek'in İyilik Hareketi Hatay'a Ulaştı

Oğuz Perincek, Yüreklere Umut Vakfıyla Hatay'daki öğrencilere yardımlarda bulunarak umudu yeşertiyor.

Oğuz Perincek ve Yüreklere Umut Vakfı

İzmir depreminde 7 yaşındaki oğlu Umut'u kaybeden elektrik elektronik mühendisi Oğuz Perincek, Yüreklere Umut Vakfı (YUVA) aracılığıyla yaşadığı acıları başkalarının yaşamasını önlemek için yardım çalışmalarına başladı.

Hatay’a Uzanan Yardımlar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’daki konteyner kentlerde kalan çocuklara, kırtasiye malzemesi ve kitap yardımı yapıldı. Ayrıca, Defne ilçesindeki Kazım Karabekir Ortaokulu'nda yeni bir kütüphane oluşturuldu.

Umut Kütüphanesi'nin Açılışı

Yüreklere Umut Vakfı, yaklaşık 2 bin kitapla donatılacak olan 'Umut' isimli kütüphaneyi, İzmir depreminin 4. yılında, 30 Ekim'de düzenlenecek tören ile öğrencilere açacak.

Perincek'in Duyguları

Oğuz Perincek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Depremden en çok çocukların etkilendiğini düşünüyoruz. Onların eğitimine katkı sağlamayı hedefledik. Hatay'da çocuklara ulaştığımız her bir ürün, onların gülüşünü görmek kurduğum acıyı bir nebze olsun hafifletiyor." dedi.

Elektrik elektronik mühendisi Oğuz Perincek'in İzmir depreminde yaşamını yitiren oğlu adına kurduğu Yüreklere Umut Vakfınca (YUVA) Hatay'daki öğrencilere kırtasiye malzemesi ve kitap yardımı yapıldı, bir okula kütüphane kazandırıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr