30.09.2024-17:14 (Son Güncelleme:30.09.2024-17:14)

İzmir, Çeşme ve Kuşadası'na Kruvaziyer Yolcu Akını

Ege sahillerine gelen kruvaziyer yolcu sayısı 744 bine ulaştı. Eylem planlarıyla İzmir Körfezi temizlenecek.

İzmir, Çeşme ve Kuşadası'na Gelen Kruvaziyer Yolcuları

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 30 Eylül itibarıyla İzmir, Kuşadası Egeport ve Ulusoy Çeşme limanlarına gelen kruvaziyer gemileriyle birlikte toplam 744 bin yolcu olduğunu açıkladı. Öztürk, bu dönemde 518 geminin İzmir Körfezi’ne giriş yaptığını belirtti.

Körfez Sorunları ve Çözüm Önerileri

Şubenin eylüldeki meclis toplantısında konuşan Öztürk, İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümleri, koku ve kirlilik sorunlarına dikkat çekti. Bu konuda bilim insanlarının ve kamuoyunun hassasiyetini vurgulayan Öztürk, "Siyaset üstü ve bilim temelli bir yaklaşım benimsenerek acil müdahaleler yapılmaktadır. Amacımız temiz bir İzmir Körfezi'ne ulaşmak," dedi.

Uzun Vadeli Planlar

Öztürk, mevcut durumda acil eylem planlarının hazırlandığını ve orta ile uzun vadeli planların kasım sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti. Ayrıca, balıkçıların Ege açıklarında avlandığını ve vatandaşların gönül rahatlığıyla balık tüketebileceğini ekledi.

Konteyner Elleçleme ve Kruvaziyer Turizmi

İzmir'deki limanlarda ilk sekiz ayda 9 milyon 61 bin TEU konteyner elleçlendiğini belirten Öztürk, bunun geçen yılın aynı dönemine göre %9 artış gösterdiğini belirtti.

Kruvaziyer turizmine de değinen Öztürk, "Eylül itibarıyla İzmir Limanı'na 46 gemi ve 130 bin yolcu, Egeport Limanı'na 407 gemi ve 586 bin yolcu, Ulusoy Çeşme Limanı'na ise 65 gemi ve 28 bin yolcu gelmiştir. Ancak Yunan hükümetinin adalara gelen yolcular için planladığı ek vergi, sektörde bazı endişelere sebep olsa da, ülkemize yakın adaların vergi dışı tutulması bekleniyor," dedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr