29.06.2024-10:04 (Son Güncelleme:29.06.2024-17:16)

İYİ Parti’de istifa depremleri durmuyor: Kurucu üye İbrahim Halil Oral istifa etti

İYİ Parti’de Koray Aydın’ın ardından bir ayrılık daha yaşandı. Partinin kurucularından olan 27. Dönem Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, partisinden istifa etti.

İYİ Parti'de peş peşe gelen istifalar devam ediyor. Koray Aydın'ın ardından, partinin kurucularından İbrahim Halil Oral da istifa ettiğini duyurdu. Oral, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İYİ Parti'nin eski Genel Başkanı Meral Akşener ve mevcut Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'na eleştirilerde bulundu.

"Yönetim dar kadroculuğu tercih etti"

Haber7’de yer alan habere göre; Oral, veda mesajında, İYİ Parti'nin toplumun geniş kesimlerini kucaklamak yerine dar bir kadroculuğa yöneldiğini belirtti. "Memleketim Ahlat'tan büyük umutlarla yola çıkan İYİ Parti, başta Türk milliyetçileri olmak üzere toplumun her kesimi için bir alternatif olmuştu. Ancak bu ruh maalesef uzun sürmedi," ifadelerini kullanan Oral, partinin pek çok emektarının ve yöneticisinin ötekileştirildiğini vurguladı. Ayrıca, 2023 Genel Seçimleri ve Altılı Masa sürecinin doğru yönetilmediğini belirterek, "Seçim öncesi gerçekleştirilen il ve ilçe kongreleri teşkilatları ötekileştirmekten başka bir sonuç vermedi," dedi.


"Parti kutuplaştırıldı ve ötekileştirildi"

Oral, partideki kutuplaşmanın ve ötekileştirmenin, milletvekili temayül oylaması gibi usulsüz uygulamalarla derinleştiğini ifade etti. "Göstermelik bir kurultay yapıldı, ne açıklama yapıldı ne de hataların sebepleri değerlendirildi. 2024 Yerel Seçimleri için de taban dinlenmedi, sonuç hüsran oldu," dedi.

Akşener ve Dervişoğlu'na eleştiriler

Oral, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi eleştirerek, "Partiden habersiz yapılan saray ziyareti hala açıklanmaya muhtaç," dedi. Ayrıca mevcut parti yönetiminin de bu konuda net bir tavır koymadığını belirtti. Oral, "Kurultay sonrasında da zihniyet olarak bir değişim olmadığını gördüm," dedi.

"Öz Yurdunda Garipsin, Öz Vatanında Parya"

Oral, İYİ Parti'de kendisini ve diğer partilileri "parya" haline getirildiğini belirterek, "Bu sebeple İYİ Parti'den büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum," dedi. İstifa açıklamasında, dava arkadaşlarına haklarını helal ettiğini ve Türkiye için hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

"Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah’a ısmarladık İYİ Parti. Saygılarımla," diyerek sözlerini noktaladı.

kursat@haber365.com.tr