11.10.2024-18:57 (Son Güncelleme:11.10.2024-18:57)

İYİ Parti ve Demokrat Parti Liderlerinden Önemli Görüşme

Dervişoğlu ve Uysal, Türkiye'nin gündemini değerlendirdi. Anayasa tartışmaları ve demokrasi konuları üzerinde durdular.

İYİ Parti ve Demokrat Parti Liderlerinden Önemli Görüşme

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile önemli bir buluşma gerçekleştirdi. Görüşme, İYİ Parti Genel Merkezi’nde yapıldı.

Görüşmede Değerlendirmeler Yapıldı

Dervişoğlu ve Uysal, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Dervişoğlu, Türkiye ve dünya gündemi hakkında düşüncelerini paylaştı. Ayrıca, Demokrat Parti’nin Türkiye’nin siyasi sahnesindeki rolü hakkında önemli vurgulamalar görüldü.

Gelecek Dönem Planları

Dervişoğlu, önümüzdeki dönemde anayasa tartışmaları ve demokrasi ile hukuk konularındaki olumsuz durumları ele almak için siyasi partilerin ortaklaşa çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, Demokrat Parti ile düzenli toplantılar yaparak güncel durumu değerlendireceklerinin altını çizdi.

Uysal'ın Açıklamaları

DP Genel Başkanı Uysal da; ülkede karşılaşılan sorunlar ve gündem maddeleri hakkında geniş bir perspektife ihtiyaç olduğunu belirtti. Cumhuriyet’in değerlerini yeniden canlandıracak bir mesuliyetin farkında olduklarını vurguladı.

Çözüm Süreci Üzerine Merak Edilenler

Görüşme esnasında bir basın mensubu, yeni bir çözüm sürecinin başlatılacağına dair iddiaları gündeme getirdi. Dervişoğlu, bu konudaki soruya yanıt olarak, "Önümüze müspet veriler ve açıklamalar gelmeden bir değerlendirme yapmayı uygun görmüyorum." ifadesini kullandı.

Sonuç olarak, her iki lider de görüşmelerinin önemine vurgu yaparak, ilerleyen dönemlerde daha fazla bir araya geleceklerini ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu (sağda), Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal (solda) ile bir araya geldi. İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelen Dervişoğlu ve Uysal, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr