16.10.2024-13:48 (Son Güncelleme:16.10.2024-13:48)

İtalya'nın Arnavutluk'taki Göçmen Merkezi İlk Kabulünü Gerçekleştirdi

İtalya'nın Arnavutluk'ta kurduğu göçmen merkezine ilk 16 düzensiz göçmen, İtalyan Donanması’nın gemisiyle ulaştı.

İtalya'nın Arnavutluk'taki Düzensiz Göçmen Merkezine İlk Ulaşım

İtalyan Donanması'na ait bir gemi, Arnavutluk'un Şingin Limanı'na 16 düzensiz göçmeni taşıyarak ilk kabulünü gerçekleştirdi. Arnavutluk'ta kurulan iki göçmen merkezinden ilki, burada faaliyet göstermeye başladı.

Güvenlik ve Kayıt İşlemleri

Leş Yerel Polis Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İtalya'ya ait Libra gemisi tarafından getirilen düzensiz göçmenlerin kayıt ve kontrol işlemlerinin gerçekleştirileceği bildirildi. Ayrıca, polis ekiplerinin, güvenlik tedbirleri ve hızlandırılmış sınır yöntemleri uygulayacağı belirtildi.

Düzensiz Göçmenlerin Kökenleri

Yerel medyada yayımlanan bilgilere göre, Şingin Limanı'na ulaşan göçmen grubunda 10 kişi Bangladeş, 6 kişi ise Mısır kökenli. Bu göçmenler, işlemlerinin ardından Gjader'deki askeri kamp merkezine nakledilecekler.

İtalya ve Arnavutluk Arasındaki Anlaşma

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından 6 Kasım 2023'te imzalanan anlaşma, Akdeniz'de kurtarılan düzensiz göçmenlerin Arnavutluk'a nakledilmesini ve hukuki süreçlerinin burada sürdürülmesini öngörüyor. Anlaşma, tartışmalara yol açarak, söz konusu merkezler için "Guantanamo" benzetmesi yapılmasına neden oldu.

Eleştiriler ve Hedefler

Başbakan Meloni, bu protokolü, İtalya'ya düzensiz göç dalgalarını engelleyecek bir önlem olarak kamuoyuna duyurdu. Ancak anlaşmanın, reşit olmayanlar ve en savunmasız gruptaki bireyleri kapsamadığı da dikkat çekiyor.

İtalya'nın, Arnavutluk'ta kurduğu iki göçmen merkezine 16 düzensiz göçmeni taşıyan İtalyan Donanmasına ait gemi, Arnavutluk'un Leş (Lezha) ilindeki Şingin (Shengjin) Limanı'na ulaştı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr