İtalyan Makarna Çeşitleri Nelerdir?
Bildiğiniz tüm makarna çeşitlerini unutun! Bu İtalyan makarna çeşitlerini biliyor muydunuz? İşte İtalyan makarna çeşitleri...
Fiyonk, kelebek, burgu, çubuk... Bildiğiniz tüm makarna çeşitlerini unutun! Bu İtalyan makarna çeşitlerini biliyor muydunuz? İşte İtalyan makarna çeşitleri...
Makarna deyince ilk akla gelen İtalya'dır. İtalya'yla özdeşleşmiş bu yiyeceğin envai çeşitleri bulunur. İtalyan makarnası özellikle kullanılan soslarla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Kullanılan sosların farklılığı İtalyan makarnasını özel kılan en önemli özelliğidir.
Siz de bu muhteşem lezzeti evinizde pişirebilirsiniz. Yalnız evde İtalyan makarna pişirmen için bazı püf noktalarına dikkat etmelisiniz.
Evde mükemmel bir makarna pişirmek istiyorsanız şu noktalara özellikle dikkat etmelisiniz:
Daima büyük bir tencerede çalışın: Bu sayede makarnanın yapışmasını engellemiş olursunuz, aynı zamanda makarnanın eşit bir şekilde pişmesini sağlarsınız.
Tencereye bolca su koyun: Eğer güzel bir makarna yapmak istiyorsanız suyun oldukça fazla olmasına dikkat edin ve içme suyu kullanın. Yarım kilo makarna için yaklaşık 6 litre su kullanmanız gerektiğini unutmayın.
Suyu iyice kaynatın: Makarnanın şoklanması ve pişme sürecine uyum sağlaması için iyi kaynamış suyun içine atın. Bu sırada da küçük bir tüyo daha vereyim: Makarna suyuna bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir çay kaşığı tuz ekleyin.
Makarnayı çok fazla pişirmeyin: Hem besin değerlerindeki kaybı önlemek hem de gerçek bir İtalyan makarna yapmak istiyorsanız al dante yani dişe dokunur bırakmanız gerektiğini hatırlayın. Hemen küçük bir tüyo daha ekleyeyim, sosunuz için makarna suyundan iki kepçe su ayırın ve bana daha sonra teşekkür edin
Son olarak makarnayı soğuk sudan geçirmeyin: Hem formunu kaybetmiş hem de besinleri ortadan kaldırmış olursunuz. Makarna piştikten sonra sos ile karıştırmaya hazır hale getirin yeterli olacaktır.
"Her başarılı makarnanın arkasında lezzetli bir sos vardır."
Kuzey İtalya’da genellikle kremalı soslar kullanılır. Domates, Arabbiata ve Carbonara ise İtalya'nın güneyine aittir.
Soslu makarna hazırlarken mutlaka sosu makarna tenceresine değil makarnayı sos tenceresine boşaltın. Sosunuzun yoğunluğu biraz fazlaysa makarnanızı haşladığınız suyla sosunuzu inceltebilirsiniz, makarnanızın aroması da sosa geçmiş olacaktır.
İtalyanlar, ana yemek olarak et yerken ana yemeğin ardından garnitür olarak sebze yerler ve daha sonra özenle hazırlanmış makarnalarını tüketirler.