26.10.2024-20:41 (Son Güncelleme:26.10.2024-20:41)

İtalya'da Savaş Karşıtı Yürüyüşler: Barış İçin Ses Yükseldi

İtalya'da binlerce kişi, savaşın son bulması için barış çağrısında bulundu ve yürüyüş düzenledi.

İtalya'da Barış İçin Yürüyüş Düzenlendi

İtalya, işçi sendikalarının öncülüğünde ülke genelinde savaş karşıtı gösterilere ev sahipliği yaptı. Ülkenin en büyük işçi sendikaları olan İtalya Genel İş Konfederasyonu (CGIL) ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla, başta Roma, Milano, Bari, Cagliari, Floransa, Palermo ve Torino olmak üzere birçok şehirde, "Savaşları durduralım, şimdi Barış zamanı!" sloganlarıyla yürüyüşler gerçekleştirildi.

Başkentteki Yürüyüş

Başkent Roma'daki gösteriler, Ostiense Meydanı'nda toplanan binlerce kişiyle başladı. Katılımcılar, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a gerçekleştirilen saldırılarının yanı sıra, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın durdurulması çağrısında bulundu.

CGIL Genel Sekreteri'nin Açıklamaları

CGIL Genel Sekreteri Maurizio Landini, yürüyüş sırasında yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'ni eleştirerek, "Avrupa, tam da Üçüncü Dünya Savaşı'nı önlemek için kuruldu ve bugün bu rolü oynamıyor." ifadelerini kullandı. Landini, İtalyan hükümetini de askeri harcamalarını artırmaması konusunda uyardı ve bu durumu yanlış olarak değerlendirdi.

Protestocuların Mesajı

Yürüyüşte "Daha fazla savaş olmasın", "Gazze'de soykırım dursun", "NATO'ya da (Vladimir) Putin'e de hayır", "Savaşa hayır", "Silahlara hayır" gibi mesajlar içeren dövizler taşındı. Protestocular sık sık barış sloganları attı ve kortej boyunca büyük bir Filistin bayrağı açıldı.

Yousef Salman'ın Görüşleri

Yürüyüşe destek veren Roma Filistin Toplumu Başkanı Yousef Salman, yaptığı açıklamada, "Savaşa 'hayır' ve barışa 'evet' demek için meydanlara inenlerin olduğu her yerde her zaman Filistinliler de vardır. Filistin halkına yönelik soykırımın durması, İsrail'in Lübnan'a bombardımanlarına ve katliamlarına dur demek için bugün sokaklara çıktık. Yaşasın barış ve savaşa hayır." şeklinde konuştu.

İtalya'da, işçi sendikalarının girişimiyle pek çok kentte savaş karşıtı yürüyüşler düzenlendi. Ülkenin en büyük işçi sendikası İtalya Genel İş Konfederasyonu (CGIL) ile bazı sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla, aralarında başkent Roma, Milano, Bari, Cagliari, Floransa, Palermo, Torino'nun da olduğu şehirlerde, "Savaşları durduralım, şimdi Barış zamanı!" yürüyüşü yapıldı. Başkentteki yürüyüş için Ostiense Meydanı'nda toplanan binlerce savaş karşıtı, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a saldırılarının ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın durdurulması çağrısında bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr