15.10.2024-02:01 (Son Güncelleme:15.10.2024-02:01)

İtalya'da Filistin'e Destek Yürüyüşü Düzenlendi

İtalya'da İsrail milli takımıyla yapılan maç öncesi Filistin'e destek için binlerce kişi yürüyüş düzenledi.

İtalya'da Filistin'e Destek Yürüyüşü

İtalya'nın Udine kentinde, UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup kapsamında oynanan İtalya-İsrail milli futbol maçından önce önemli bir yürüyüş gerçekleştirildi. Binlerce insan, Filistin'e destek vermek amacıyla bir araya geldi.

Yürüyüş Detayları

Maç öncesinde, Repubblica Meydanı'nda toplanan göstericiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik uyguladığı saldırıları ve Lübnan'daki durumları protesto etti. Göstericilerin elinde, "Özgür Filistin", "Soykırım dursun" ve "İtalya-İsrail maç sonucu=İnsanlığın yenilgisi" yazılı pankartlar yer aldı.

Organizatörler yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişinin katıldığını bildirirken, etkinlik olaysız bir şekilde sona erdi.

Güvenlik Önlemleri Alındı

Maçın oynandığı Bluenergy Stadı çevresinde, İtalyan güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis, stada gelen tüm araçları ve kişileri sıkı kontrollerden geçirerek içeri aldı.

Taraftarların Tepkisi

Maçın başlama anında ulusal marşlar okunurken, bazı İtalyan taraftarların İsrail marşını ıslıklaması, bazılarının ise alkışlarla karşılık vermesi dikkat çekti.

İtalya'da, UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup'ta İtalya ile İsrail milli futbol takımları arasında oynanan maç öncesi, Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi. Maç öncesinde Udine şehir merkezindeki yürüyüşe katılan yaklaşık 3 bin kişi, İsrail'in Gazze'deki soykırımına ve Lübnan'da devam eden saldırılarına açtıkları Filistin bayrakları ve dövizlerle tepki gösterdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr