05.10.2024-16:48 (Son Güncelleme:05.10.2024-16:48)

İsveç'te İsrail'in Filistin ve Lübnan'a Yönelik Saldırılarına Karşı Protesto

Stockholm'de düzenlenen protestolarda, İsrail'in bölgedeki saldırıları kınandı ve barış çağrısı yapıldı.

İsveç'te Büyüyen Protestolar

İsveç'in başkenti Stockholm'de, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik askerî operasyonları karşısında bir protesto düzenlendi. Odenplan bölgesinde buluşan kalabalık, İsveç Dışişleri Bakanlığı yönüne yürüyüşe geçti.

Protestocu Sloganları

Göstericiler, "Katil İsrail Filistin'den defol" ve "Katil İsrail Lübnan'dan defol" şeklinde sloganlar atarak, uluslararası kamuoyuna seslerini duyurmaya çalıştılar. Filistin ve Lübnan bayrakları taşıyan protestocular, Gazze'deki "soykırımın" ve son günlerde Lübnan’da artan saldırıların durdurulmasını talep etti.

Açıklamalar ve Talepler

Benjamin Robol, İsveçli bir aktivist, AA muhabirine verdiği demeçte, "Bir yıldır devam eden korkunç soykırım için bir kez daha buradayız. Orta Doğu ve tüm dünyada barışı sağlamak için sistemin değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başbakan Netanyahu’nun savaşı giderek büyüyor ve bunların hepsi emperyalizm yüzünden gerçekleşiyor. Dolayısıyla sistemin köklü bir şekilde değişmesi için mücadele etmeliyiz" dedi.

Robol, Netanyahu'nun iktidarını sürdürmek için savaşları kışkırttığını belirterek, "Netanyahu, İran’ı provoke etmeye çalışıyor ve asıl amacının ABD'yi savaşa dâhil etmek olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Politik İfadeler

Nadja Awad, İsveç Sol Parti Milletvekili, İsveç hükümetinin İsrail'in Filistin ve Lübnan'da gerçekleştirdiği eylemlere daha güçlü bir şekilde karşı durması gerektiğini vurguladı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları protesto edildi. Başkentin Odenplan bölgesinde toplanan göstericiler, İsveç Dışişleri Bakanlığına doğru yürüyüşe geçti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr