23.10.2024-15:39 (Son Güncelleme:23.10.2024-15:39)

İsveçli Yüzücü İstanbul'dan İspanya'ya Yüzme Yolculuğuna Devam Ediyor

65 yaşındaki Jari Cennet Tammi, İstanbul'dan İspanya'ya yüzerek ulaşmayı hedefliyor.

İstanbul'dan Başlayan Macera

65 yaşındaki İsveçli yüzücü Jari Cennet Tammi, İspanya'ya ulaşma hedefiyle İstanbul'dan kulaç atmaya başlayarak, Tekirdağ'a ulaştı. Tammi, yaklaşık 10 bin kilometre mesafe katetmeyi planladığı bu yolculukta günde ortalama 3 saat yüzdüğünü belirtti.

10 Yıl Sürecek Bir Yolculuk

Emekli işçi olan Jari Cennet Tammi, yolculuğuna 23 gün önce başladığını ifade etti. İstanbul'u başlangıç noktası olarak seçmesinin, Asya kıtasından yola çıkmanın daha heyecan verici olduğunu düşündüğünü söyledi. Türkiye'deki misafirperverlikten etkilendiğini vurgulayan Tammi, "Türk insanı çok cana yakın. Sürekli bana bir şeyler ikram ediyorlar, bu durum beni şaşırttı," dedi.

Ayrı Bir Keyif

Tammi, bu yolculuğun sadece bir yüzme etkinliği olmadığını, aynı zamanda hayatta kalma becerilerini test etmek için yaptığını belirtti. Uzun mesafeli yüzüşlerde yaşının avantaj sağladığını da ifade eden Tammi, "Yaşımın vermiş olduğu ayrı bir özgüven var. Bu sürecin sonunda bir kitap yazmayı hedefliyorum," dedi.

Misafirperverlik ve Destek

Jari Cennet Tammi, Tekirdağ'da Ayvacıklı ailesi tarafından misafir edilecek. Mesut Ayvacıklı, "Dünyada yapılması zor bir macera. Onu en iyi şekilde misafir edeceğiz. Bu konuda ona destek vermek istiyoruz," şeklinde konuştu.

Türkiye'den İspanya'ya yüzme hedefiyle İstanbul'dan kulaç atmaya başlayan maceraperest İsveçli yüzücü Jari Cennet Tammi (fotoğrafta), günde ortalama 3 saat yüzerek 23 gün önce başladığı yolculuğunda Tekirdağ'a ulaştı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr