19.10.2024-21:41 (Son Güncelleme:19.10.2024-21:58)

İstanbul'daki 9 Özel Hastanenin Ruhsatı İptal Edildi

Yenidoğan çetesi soruşturması çerçevesinde İstanbul'da 9 özel hastanenin ruhsatları iptal edildi.

İstanbul'daki Özel Hastanelere Ruhsat İptali

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında, İstanbul'daki 9 özel hastanenin ruhsatları iptal edildi. Karar, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilgili hastanelere resmi olarak tebliğ edildi.

Soruşturma Kapsamında Yapılan İşlem

İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi ile işbirliği yaparak bebek acil hastalarını önceden belirlenmiş özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk etmek suretiyle haksız kazanç elde edilmesi ve ölümlere yol açılması iddiaları üzerine bu kararı aldı.

Ruhsat İptalinin Resmi Süreci

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne 28 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen inceleme raporuna istinaden, ruhsat iptaline dair sürecin başlamasına karar verdi. İlgili yazıda, Özel Hastaneler Yönetmeliği’nin 65/A maddesi gereğince gerekli tedbirlerin alınacağı ve hastaların sevki için planlamaların yapılacağı belirtildi.

İlgili Hastanelerin İsimleri

Ruhsat iptali gerçekleştirilen hastaneler arasında şu isimler yer alıyor:

  • Özel Avcılar Hospital
  • Özel TRG Hospitalist
  • Özel Birinci Hastanesi
  • Özel Güney Hastanesi
  • Özel Bağcılar Medilife Hastanesi
  • Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi
  • Özel Reyap İstanbul Hastanesi
  • Özel Şafak Hastanesi Bağcılar
  • Özel Silivri Kolan Hospital

Polis Eşliğinde Tebliğ ve Hastaların Sevk Süreci

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, polis eşliğinde hastanelere giderek ruhsat iptali kararını yönetime iletti. Hastaların kamu hastanelerine sevk edilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığı duyuruldu.

Hastane Çalışanlarının Tepkisi

Kararın yapıldığı gün, kapatılan hastanelerin bazıları, tabelalarını sökmeye başladı. Özel Güney Hastanesi’nde "Hastanemizde tedavi ve hasta bakım hizmetleri durdurulmuştur." yazısı asıldı.

Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi çalışanları, verilen kararı protesto etmek için alkış tutarken, Özel TRG Hospitalist’in yanında Bağcılar Ülkü Ocakları üyeleri slogan atarak hastaneyi protesto ettiler.

Reyap Hastanesi'nin tabelası da branda ile kapatıldı. Mühürleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından hastanenin resmi olarak kapatılacağı ifade edildi.

112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket edilip bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine sebebiyet verildiği ve haksız kazanç elde edildiği iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul'daki 9 özel hastanenin yönetimine ruhsat iptal kararı tebliğ edildi. Söz konusu yazı üzerine soruşturmada adı geçen Özel TRG Hospitalist Hastanesi'nin ruhsatları iptal edildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr