06.10.2024-22:40 (Son Güncelleme:06.10.2024-22:40)

İstanbul'da 'Zulmü Fırçala' Etkinliği Düzenlendi

İstanbul'da boykot amaçlı gerçekleştirilen 'Zulmü Fırçala' etkinliği, Gazze saldırılarının yıl dönümünde kutlandı.

İstanbul'da "Zulmü Fırçala" Etkinliği

İstanbul'un Fatih ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıların birinci yılında boykot temalı bir etkinlik düzenlendi. "Zulmü Fırçala" adı verilen etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, Vefa Gençlik Merkezi, Bağcılar, Esenler, Fatih ve Sultangazi belediyelerinin katkılarıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi önünde gerçekleştirildi.

Dinî Başlangıç ile İlerleyen Program

Etkinlik, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğin amacı, Filistin meselesinin unutulmaması ve bu konuda dayanışma duygusunun artırılması olarak belirlendi.

Ressam İlhami Atalay'ın Açıklamaları

Etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi ressam İlhami Atalay, etkinliklerini sürdürerek Filistin'e destek vermek istediklerini ifade etti. Atalay, "İsrail'e sözün ve sanatın tesir etmediğini" vurgulayarak, "Onlarda merhamet yok, insaf yok. Bütün insanlığı yok etmek için yemin etmişler. Peygamberleri öldüren ve kitapları tahrip eden bir millet." diye konuştu.

Sanat Performansları ile Sonlanan Etkinlik

İlhami Atalay ve diğer sanatçıların canlı performansları ile renklenen program, yoğun ilgiyle gerçekleşti. Etkinlikte, Bağcılar Belediyesi Başkanı Abdullah Özdemir, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Durmuş Can ve pek çok belediye personeli, vatandaşlarla birlikte katıldı.

Fatih'te, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıların birinci yılında boykot konseptli "Zulmü Fırçala" etkinliği gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, Vefa Gençlik Merkezi, Bağcılar, Esenler, Fatih ve Sultangazi belediyelerinin destekleriyle düzenlenen program, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi önünde yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi ressam İlhami Atalay, burada AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr