04.10.2024-12:55 (Son Güncelleme:04.10.2024-12:55)

İstanbul'da Yetim Çocuklar için 'Bir Çocuk Bir Dilek' Projesi

İstanbul Valisi, yetim çocuklar için başlatılan 'Bir Çocuk Bir Dilek' projesinde hayırseverlerin desteklerini bekliyor.

İstanbul'da Yetimlere Destek Projesi

İstanbul'un Valisi Davut Gül, 'Bir Çocuk Bir Dilek' projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Projenin amacı, yetim ve öksüz çocukların dileklerini gerçekleştirmek olarak belirlendi.

Dilekler Toplanıyor

Vali Gül, düzenlediği basın toplantısında yaklaşık 4 bin dileğin proje kapsamında yer aldığını ve bu dileklerin sivil toplum kuruluşları ile hayırseverler tarafından karşılanacağını açıkladı. "29 Ekim Cumhuriyetimizin 101. yılına kadar tüm dilekleri yerine getirmeyi amaçlıyoruz," dedi.

Toplantıya Katılanlar

Tanıtım toplantısında İstanbul milletvekilleri, vali yardımcıları ve kaymakamlarla birlikte İstanbul Çocukları Vakfı yöneticileri de hazır bulundu. Projenin, İstanbul Çocukları Vakfı ve yerel hayırseverlerle birlikte gerçekleştirileceğini belirten Gül, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Vali Gül'ün Vizyonu

Projeyle alakalı olarak Gül, “Bizler hayırda yarışan bir medeniyetin mensuplarıyız. Yetim büyüyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Dilekleri yerine getirmek, en büyük hayrımızdır," diyerek, yetim çocukların dileklerini önemsediklerini ifade etti.

İhtiyaç ve Talepler

Geçtiğimiz yıl 4 bin 973 çocuğa ulaştıklarını belirten Gül, bu yıl ise 3 bin 953 çocuğun dileklerine yer verileceğini duyurdu. Çocukların sıkça tablet ve telefon taleplerinde bulunduğunu anlatan Gül, bu taleplerin, hayatta olan ailelerin çocuklarının talepleriyle benzerlik gösterdiğine dikkat çekti.

Mektup ve Mesajlar

Proje kapsamındaki mektubunda, çocuklara sevgi ve umut mesajları veren Gül, "Anne ve babanın yeri asla doldurulamaz, ancak bizler yanınızdayız," diyerek destek sözü verdi. Çocukların kendi isteklerini yazmalarını isteyen Gül, hayırseverlerin bu dilekleri gerçekleştirmesi için destek sunacağını belirtti.

Vali Gül, "Bu projeyle birlikte hem gönüllere dokunmayı hem de hayırseverlerle bir araya gelmeyi hedefliyoruz," dedi.

İstanbul Valiliği koordinasyonunda, İstanbul Çocukları Vakfı ile hayırseverlerin işbirliğinde yürütülen "Bir Çocuk Bir Dilek" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. İstanbul Valisi Davut Gül, programda konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr