08.10.2024-16:15 (Son Güncelleme:08.10.2024-16:15)

İstanbul'da Yansımalar ve Seçimler Sergisi

İstanbul'da İranlı sanatçılar Parya Ghaderi ve Seher Mafi'nin eserleriyle dolu 'Yansımalar ve Seçimler' sergisi G&G Sanat Merkezi'nde açıldı.

Yansımalar ve Seçimler Sergisi İstanbul'da Sanatseverlerle Buluştu

İstanbul, G&G Sanat Merkezi'nde İranlı ressamlar Parya Ghaderi ve Seher Mafi'nin eserlerinden oluşan "Yansımalar ve Seçimler" sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, sanatı ve duygusal yolculuğu bir araya getiriyor.

Seher Mafi’nin Açıklamaları

Sergideki eserleri hakkında AA muhabirine bilgi veren Mafi, "Hayatta bazen yolumuzu kaybederiz ama onu yeniden bulma arayışımızda alışkanlıklarımız ve sınırlarımızdan uzaklaşmalıyız. İç dünyamızdan dış dünyaya çıkmalıyız ki kendimizi yeniden bulabilelim. Koruyucu bir doğanın parçası olduğumuzu hissediyorum. İç dünyamdan dış dünyaya çıktığımda kendimi buldum ve eserlerime akıcı, acı dolu, hüzünlü, merhametli, saf, yorgun, korkmuş ve yalnız duygularını yansıttım." dedi.

Parya Ghaderi’nin Yaratım Süreci

Parya Ghaderi ise, sergindeki koleksiyonu gebelik döneminde hazırladığını belirterek, "Doğum sonrasında da çalıştım. Elbette, eşimin ve annemin yardımları olmasaydı bu çalışma mümkün olmazdı. Ağaçlar ve kadın, önceki eserlerimde de vardı, bu sefer elmayı ekledim." şeklinde konuştu.

Ghaderi, "Kadın, toprağa kök salmış bir ağaç gibi verimliliğin sembolüdür. Her doğumun ardından yaşamı deneyimler ve yeniden hayata döner. Resimlerimde insan yüzleri elma formunda sunulmuştur ve bu doğum ile ölüm döngüsünün bir metaforudur. Bu yaşam ve ölüm döngüsüdür. Elmalar ise insanın doğayla olan bağının sembolüdür." ifadelerini kullandı.

Sergi Ziyareti

Sergi, 19 Ekim'e kadar sanatseverlerin ziyaretine açıktır. Kağıt, tuval ve çeşitli medyumlar kullanarak hayata geçirdiği eserler, izleyicilere derin bir duygusal deneyim sunmaktadır.

alt=" İstanbul'da, İranlı ressam Parya Ghaderi ile Seher Mafi'nin (fotoğrafta) resimlerinden oluşan...">

İstanbul'da, İranlı ressam Parya Ghaderi ile Seher Mafi'nin (fotoğrafta) resimlerinden oluşan "Yansımalar ve Seçimler" sergisi, G&G Sanat Merkezi'nde açıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr