04.04.2022-09:22 (Son Güncelleme:04.04.2022-12:58)

İstanbul'da sabah saatlerinde sıcak dakikalar, alevler iş yerlerini sardı!

Bu sabah Ümraniye’de hareketli saatler yaşandı. Alınan bilgilere göre bir geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı. Kısa süre içerisinde tüm tesis etkisi altına alan alevler civardaki iş yerlerine de sıçradı. Söz konusu yangın itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle zorlukla söndürüldü.

Ümraniye'de bu sabah saatlerinde geri dönüşüm tesisinde yangın çıktığı öğrenildi. Seri bir şekilde tesisi saran yangın, etrafta bulunan 8 işyerine sıçrayarak zarar verdi. Olay yerine gelen itfaiyeni yoğun çabasıyla alevler güçlükle kontrol altına alındı.

Çevreden ekipler sevk edildi

Yangın, sabah saat 04:00 sıralarında Dudullu OSB Mahallesi Barlas Sokak üzerinde bulunan geri dönüşüm tesisinde meydana geldi. Plastik ve kağıt atıkların yer aldığı tesiste henüz sebebi bilinmeyen bir şekilde kendini gösteren alevler, kısa sürede bütün tesisi etkisi altına aldı. Yangın daha sonra çevredeki işyerlerinde de görüldü.


Yetkililerin aranması ve duyurulması üzerine olay yerine Dudullu, Ümraniye, Ataşehir ve Sancaktepe'den itfaiye ekipleri gönderildi. Olay yerine gelen ekipler, yangını söndürmek için uzun çabalarla mücadele verdi. Alevler, ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışmasından sonra ancak kontrol altına alınabildi

Alevler 8 iş yerine sıçradı

Alevlerin sıçradığı işyerlerinden birinin sahibi olan Ersin Aytar, "Yangın neden çıktı bilmiyoruz. Biz geldiğimizde itfaiye ekiplerini çağırdık. Biraz geç geldi ama müdahale ettiler. Cana geleceğine mala gelsin. Yaklaşık 8 iş yerine sıçradı. Zararımız 300 bin Türk Lirası.’’ ifadelerini kullandı.

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları bir süre daha devam ederken emniyet ekipleri söz konusu olayla ilgili soruşturma çalışması yürütüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr