12.10.2024-12:53 (Son Güncelleme:12.10.2024-12:53)

İstanbul'da Kadın Zabıta Ekipleri Motosiklet ve Atla Görev Başında

İstanbul'da motosikletli ve atlı kadın zabıtalar, seyyar satıcılarla mücadele ediyor ve turistik alanlarda devriye geziyor.

İstanbul'da Motosikletli ve Atlı Kadın Zabıta Ekipleri Görevde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehir genelinde görev yapan motosikletli kadın zabıta ekiplerinin yanı sıra, atlı zabıtaların da devriye görevine devam ettiğini duyurdu.

Motosikletli Kadın Zabıta Ekipleri

İBB Zabıta Daire Başkanlığı tarafından kurulan motosikletli kadın zabıta ekipleri, seyyar satıcı ve dilencilere anında müdahale ederken, aynı zamanda afet ve acil durumlarda da hızla olay yerine ulaşabiliyor. Avrupa ve Anadolu yakasında iki ayrı ekip olarak görev alan bu kadın zabıtalar, yolda kalanlara yardım etmeyi de sürdürüyor.

İki Aylık Eğitim Süreci

Motosikletli kadın zabıtalar, görevlerine başlamadan önce 2 aylık yoğun bir eğitim sürecinden geçiyor. Bu süreç sonunda, İstanbulluların takdir ve beğenisini kazanan zabıtaların sayısının artırılması hedefleniyor.

Atlı Zabıta Birimi

İBB bünyesinde 2020 yılında kurulmuş olan Atlı Zabıta Birimi, özellikle Adalar ve başka turistik mekanlarda görev yapıyor. 2021'de kadın binicilerin katılımıyla güçlenerek, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.

Turistlere Yardımcı Olma Görevi

Atlı kadın zabıtalar, turistik bölgelerde sadece devriye gezmekle kalmayıp, aynı zamanda turistlere danışmanlık hizmeti de sunuyor. İstanbul'un farklı noktalarında bu ekipleri görmek mümkün.

alt=" İstanbul'da görev yapan motosikletli kadın zabıta ekipleri seyyar satıcı ve dilencilere müdahale...">

İstanbul'da görev yapan motosikletli kadın zabıta ekipleri seyyar satıcı ve dilencilere müdahale ederken, atlı kadın zabıtalar ise turistik alanlarda devriye görevi yapıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr