02.10.2024-00:11 (Son Güncelleme:02.10.2024-00:11)

İstanbul'da Gazze'ye Yönelik Saldırılara Protesto

İstanbul'da Open Rafah grubu, Gazze'ye yapılan saldırıları protesto etti ve uluslararası adalet çağrısında bulundu.

İstanbul'da Gazze'ye Yönelik Protesto Eylemi

İstanbul'un Fatih ilçesinde, Open Rafah grubu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla düzenledikleri protesto eyleminde bir araya geldi.

Beyazıt'ta Toplandılar

Akşam saatlerinde Beyazıt Camii önünde toplanan katılımcılar, görme engellilerin okuyup yazması için kullanılan Braille alfabesiyle hazırlanan "Yeterince izlemediniz mi?" yazılı pankartı açarak etkinliğe başladı.

İsrail Aleyhine Sloganlar Atıldı

Katılımcılar, Divan Yolu Caddesi üzerinden yürüyerek Sultanahmet Camii ve Ayasofya'nın yanından geçerek Yeni Cami'ye kadar protestolarını sürdürdü. Tencere, kepçe, davul ve zil çalarak İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınadılar.

Basın Açıklaması Yapıldı

Yeni Cami önünde yapılan basın açıklamasında, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının sonucunda yaşananları dile getiren grup, bebeklerin hayatını kaybettiğini ve hastanelerin yıkıldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Siyonistler, Filistinlilerin gıdaya, suya ve ilaca ulaşmasını engelleyerek birçok çocuğun ölümüne neden oldu. Uluslararası kuruluşlar ise harekete geçmedi. Yerel ve uluslararası tüm sorumluların, sorumluluklarını üstlenmesi gerektiğini tekrar vurguluyoruz."

Acilen Eyleme Geçilmeli

Grup, uluslararası mahkemelerin bu sorunu çözemeyeceğini ve bir askeri birlik kurarak siyonizmin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. "İsrail ile barış mümkün değil, iki devletli çözüm de!" mesajı verildi.

Dua ve Sonuç

Basın açıklamasının ardından, Filistin'in sembolü olan karpuz pankartı açılarak Filistin için dua edildi.

Open Rafah grubu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla Fatih'te protesto yürüyüşü yaptı. Akşam saatlerinde Beyazıt Camisi önünde toplanan grup, Eminönü'ndeki Yeni Cami'ye yürüdü.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr