26.10.2024-23:51 (Son Güncelleme:26.10.2024-23:52)

İstanbul'da Filistin'e Destek Gecesi Düzenlendi

Kağıthane'de düzenlenen etkinlikte Filistin'e destek amaçlı konuşmalar yapıldı ve Gazze için kermesle yardım toplandı.

İstanbul'da Filistin'e Destek Gecesi Gerçekleştirildi

Filistin ile Dayanışma Platformu tarafından Kağıthane'de "Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Katılımcılar ve Amaç

Etkinlik, Sultan Selim Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Ensar Vakfı Kağıthane Şube Başkanı Aziz Gündoğdu, Aksa İlim ve Davet Merkezi (AKMER) Başkanı Hamza Er, Hamas Şura Üyesi Suheyl El-Hindi ve Filistinli yazar Muin Naim gibi isimlerin yanı sıra birçok platform üyesi katıldı.

İnsanlık Dramına Dikkat Çekildi

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Aziz Gündoğdu, Gazze Şeridi'nde yaşanan insanlık dramına vurgu yaptı. Gündoğdu, "Bugün, yaşanan vahşete kayıtsız kalanlar ile zulme karşı duranlardan oluşan bölünmüş bir dünya var. Bizler, yaşanan bu soykırımın karşısında durmaya devam ediyoruz," dedi.

Sistematik Soykırıma İtiraz

Gündoğdu, İsrail'in Gazze'deki soykırımı zirve noktasına ulaştığını belirterek, "Siyonistlerin zulmü, sözde medeni dünyadaki gözlerin önünde devam ediyor. Binlerce çocuğun öldürülmesi ve açlık, bir soykırımın sistematik bir şekilde gerçekleştiğini gösteriyor," ifadelerini kullandı.

AKMER Başkanı'nın Görüşleri

AKMER Başkanı Hamza Er, Aksa Tufanı'nın düşmanı püskürtme çabası olduğunu ifade ederek, "74 yıllık Siyonist işgalin sonlandırılması, güçlü ittifaklarla mümkün olabilir," dedi. 7 Ekim tarihinin bölgede önemli bir fırsat sunduğunu ancak gerekli ittifakların kurulamadığını dile getirdi.

Kermes ile Yardım Toplandı

Program, Gazze'de yaşananların yer aldığı bir sinevizyon gösterimiyle devam etti. Etkinlikte, Gazze halkına yardım amacıyla kermes düzenlendi.

Filistin'le Dayanışma Platformunca Kağıthane Sultan Selim Kültür Merkezi'nde "Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Gecesi" düzenlendi. Etkinlikte, Aksa İlim ve Davet Merkezi (AKMER) Başkanı Hamza Er konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr