05.10.2024-20:37 (Son Güncelleme:05.10.2024-20:37)

İstanbul'da Filistin Direnişine Destek Yürüyüşü

İstanbul'da binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının yıldönümünde Filistin direnişine destek olmak için yürüyüş düzenledi.

İstanbul'da Filistin Direnişine Destek Yürüyüşü Düzenlendi

Filistin Eylem Komitesinin çağrısıyla, İstanbul'da binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yıl dönümünde AKM'den Dolmabahçe'ye doğru yürüyüş düzenledi.

Direniş İçin Bir Araya Geldiler

Binlerce kişi, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanarak "Filistin direnişi kazanacak, soykırımcı İsrail ve suç ortakları yenilecek" yazılı pankartlar açtı. Katılımcılar, "Her yer Filistin, her yer direniş", "Soykırımcı İsrail hesap verecek" ve "Filistin'e özgürlük, İsrail'e boykot" sloganlarıyla büyük bir coşkuyla yürüyüşe geçti.

Ellerinde Flamalar ve Bayraklar ile Yürüdüler

Göstericiler, Filistin bayrakları ve İsrail askerleri tarafından katledilen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin fotoğraflarını taşıyarak İnönü Caddesi'nden yürüyüşe devam etti.

Protesto ve Açıklamalar

Cadde üzerindeki Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde durarak ülke temsilcilerini de protesto eden grup, Dolmabahçe'de toplanarak açıklama yaptı. Açıklamada, Gülyeter Aktepe Filistin halkının meşru direnişini selamlayarak,"Emperyalist güçlerin Filistin'i işgali asla kabul edilemez," dedi.

Aktepe, emperyalist ülkelerin İsrail'e destek vererek Filistin'deki durumu daha da kötüleştirdiğini vurguladı. "Dünyanın en yüksek teknolojisine sahip olan İsrail ordusu, direnişi kırma çabasında her geçen gün daha da vahşileşiyor. Bu yüzden, işgalci bu devletin tamamen tecrit edilmesi gerekiyor," dedi.

Kalabalık, açıklamaların ardından sessizce dağıldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılında Filistin direnişine destek vermek amacıyla Atatürk Kültür Merkezi'nden (AKM) Dolmabahçe'ye yürüyüş düzenlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr