15.10.2024-12:57 (Son Güncelleme:15.10.2024-12:57)

İstanbul'da Avrupa ve Asya Zirvesi Başladı

Dünya Odalar Federasyonu, İstanbul'da İklim Değişikliği temalı Avrupa ve Asya Zirvesi'ni düzenledi.

İstanbul'da Avrupa ve Asya Zirvesi Heyecanı

Dünya Odalar Federasyonu'nun (WCF) düzenlediği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ev sahipliği yapılan "Avrupa ve Asya Zirvesi", İstanbul'da iklim değişikliği odaklı bir etkinlikle başladı.

Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Küresel Ticaret Vurgusu

WCF ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, küresel ticaret ve özellikle KOBİ'lerin korumacılıktan nasıl etkilendiğine dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, "Dünya Ticaret Örgütü'nde (DTÖ) reform gerekli, aksi takdirde adil ve rekabetçi bir ticaret mümkün olmaz" ifadesini kullandı.

Zirvenin Teması: İklim Değişikliği İçin İşbirliği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da zirveye katılarak destek verdi. 62 farklı ülkeden gelen 800'den fazla iş insanının katıldığı etkinlikte, iş dünyasının iklim değişikliği konusunda üstlenmesi gereken rollere vurgu yapıldı.

Serbest ve Adil Ticaret Mesajı

Hisarcıklıoğlu, "Serbest ve adil ticaret ICC ve WCF için kritik önceliklerdir" dedi. Bu bağlamda, "Koruımacı eğilimler küresel ticaret için büyük tehlike arz ediyor" şeklinde sözlerine devam etti.

Kadınların Rolü

Kadınların iklim eylemleri ve iş dünyasındaki rolüne de değinen Hisarcıklıoğlu, "Kadınların yer aldığı yönetimler, daha güçlü iklim politikaları geliştirebilir" diyerek bunun önemine dikkat çekti.

Finansmanın Önemi

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Başkanı Philippe Varin, yeşil dönüşüm ve karbon nötr ekonomi için özel sektörün finansman sağlamasının kritik olduğunu vurguladı. Varin, "Bu zirve, iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir adım olacak" dedi.

Zirve Hedefleri

Zirve, COP29 ve B20 Zirvesi öncesinde iklim değişikliği konularını tartışmak için bir platform oluşturacak. "Net sıfıra ulaşma hedefi ile birlikte sakıncalı ticaret uygulamalarını ortadan kaldırmak için çalışmalıyız" denildi.

Bunun yanı sıra, etkinlikte kadınların liderlik rollerindeki karşılaştıkları zorluklar da ele alınacak.

Dünya Odalar Federasyonunun "Avrupa ve Asya Zirvesi" İstanbul'da başladı. Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, programa katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr