03.10.2024-18:28 (Son Güncelleme:03.10.2024-18:28)

İstanbul'da AECSD ve AMEDA Zirvesi: Proje Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar

İstanbul'da AECSD ve AMEDA Zirvesi'nde, Borsa İstanbul ve Takasbank uzmanları projelerdeki yenilikçi uygulamaları ve işbirliklerini ele aldı.

AECSD ve AMEDA İstanbul Zirvesi Başladı

İstanbul, önemli uluslararası işbirliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) ve Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA), 2024 Zirvesi'ni Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ev sahipliğinde düzenliyor. İstanbul Finans Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte birçok uzman bir araya geldi.

Proje Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Güzhan Gülay, proje yönetimi alanında önemli açıklamalarda bulundu. Proje geliştirirken ilk olarak tasarım çalışması gerçekleştirdiklerini belirtip, bu süreçte müşterilere 'know-how'larını aktardıklarını dile getirdi. Gülay, "Program yönetimi ve proje yönetiminde de destek sağlıyoruz," dedi.

Gülay, Nasdaq gibi uluslararası uygulamaları örnek alarak, kullanıcı testlerine de önem verdiklerini kaydetti: "Dijital dünyaya yeni adım atan müşteriler için erken aşama testleri gerçekleştiriyoruz."

Takasbank'ın Blokzincir Vizyonu

Takasbank Genel Müdür Yardımcısı Taşkın Öker, veri işleme hızlarının artışına dikkat çekerek, "Takasbank, blokzincir odaklı bir transfer ve ödeme sistemi geliştirdi," diye belirtti. Öker, blokzincir teknolojilerinin önemini vurgulayarak, "Dijital varlıkların, fiziki varlıklarla desteklenmesi kaçınılmaz, aksi halde piyasalarda yüksek volatilite görülebilir," şeklinde konuştu.

MKK Piyasa Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Özkan İlkay Kızıltoprak ise işbirliğine dayalı yenilikçi çözümlerin önemine dikkat çekti. Kızıltoprak, iş birliği, rekabetçilik ve müşteri odaklılık gibi ana başlıklara vurgu yaptı.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) & Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi 2024, Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde devam ediyor. Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Güzhan Gülay, programa katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr