04.10.2024-18:45 (Son Güncelleme:04.10.2024-18:45)

İstanbul'da AECSD ve AMEDA Zirvesi Gerçekleşti

İstanbul'da AECSD ve AMEDA zirvesinde merkezi saklama kuruluşlarının işbirliği vurgulandı, dijitalleşme ve entegrasyon ele alındı.

AECSD & AMEDA İstanbul Zirvesi Tamamlandı

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Genel Müdürü ve AECSD Dönem Başkanı Ekrem Arıkan, merkezi saklama kuruluşları arasındaki işbirliğine vurgu yaparak, "Merkezi saklama kuruluşları olarak birlikte büyüyeceğiz. İşbirlikleri ile köprüler kurarak gelişeceğiz." dedi.

Zirvenin Ayrıntıları

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu, Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) ile Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) 2024 Zirvesi, merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde düzenlendi.

Üç gün süren zirvenin kapanış oturumu, Manifest Executive Consultancy Kurucu Ortağı Osman Günsel Topbaş moderatörlüğünde gerçekleşti. MKK Genel Müdürü Ekrem Arıkan ve AMEDA Başkanı Abdulla Jaffar Abdin'in katılımları ile önemli konular görüşüldü.

Dijitalleşme ve Entegrasyon Önemli Başlıklar

Ekrem Arıkan, zirvede dijitalleşme ve çeşitlilik gibi konuların ele alındığını belirtti. "Dijitalleşmenin önemini yıllardır vurguluyoruz, bu alanda çalışmalarımız devam ediyor." diye ekledi. Entegrasyonun önemine de dikkat çeken Arıkan, sözlerine şöyle devam etti: "Piyasalarımızı entegre etmeli ve yeni enstrümanlar geliştirerek çeşitlendirmeliyiz. Güvence sağlamak da kritik bir konu." Zirvede mevzuat düzenlemeleri de önemli bir gündem maddesi oldu.

Abdulla Jaffar Abdin'in Değerlendirmeleri

AMEDA Başkanı Abdulla Jaffar Abdin, etkinliğin hem makro hem de mikro düzeyde bilgi paylaşımına olanak sağladığını aktardı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik'in verdiği bilgiler, ekonomik göstergelerin değerlendirilmesi açısından büyük önem taşıyordu. Abdin, zirvenin "köprü kurma" vizyonunu gerçekleştirdiğini belirterek, bu sürecin hem durum analizi hem de gelecek yol haritasının oluşturulması açısından değerli olduğuna dikkat çekti.

Zirve, kapanış oturumunun ardından çekilen aile fotoğrafıyla sona erdi.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) & Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi 2024, Merkezi Kayıt Kuruluşunun (MKK) ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde gerçekleştirildi. Üç gün süren zirvenin kapanış oturumu, Manifest Executive Consultancy Kurucu Ortağı Osman Günsel Topbaş moderatörlüğünde gerçekleşti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr