18.10.2024-15:03 (Son Güncelleme:18.10.2024-15:03)

İstanbul'da 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı Başladı

İstanbul'da düzenlenen konferansta, insan hakları ve özgürlükler üzerine önemli tartışmalar yapıldı.

İstanbul'da Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı

İstanbul'da düzenlenen "11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı", Atlas Network, Malezya merkezli İslam ve Özgürlük Ağı (ILN), Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) ve Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KASAM) işbirliğiyle başladı. İki gün sürecek olan konferans, uluslararası insan hakları ve özgürlükler konularını ele alacak.

Açılışta Önemli Konuşmalar

Konferansın açılışına katılan LDT Genel Koordinatörü Özlem Çağlar Yılmaz, ILN CEO'su Dr. Ali Salman ve KASAM Başkanı Yusuf Cevahir, bu yıl Gazze'deki soykırımın birinci yılına dikkat çektiler. Yılmaz, "İsrail’in Gazze'deki soykırımına şahit olmak tarihin önemli bir dönüm noktası" ifadelerini kullandı.

Toplumdan Beklentiler

Özlem Çağlar Yılmaz, İslam ve Özgürlük Ağı'nın, Müslüman toplumlara ön yargılı bakanların bilgilendirilmesini hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, Batı'daki evrensel değerlerin insanlık tarihinin ortak medeni değerleri olduğunu unutturmaması gerektiğini söyledi.

Dr. Ali Salman ise, 7 Ekim'deki olayların ardından yaşananları değerlendirerek, "Uluslararası hukukun tamamen çiğnendiği bir dönemde özgürlüklerin darbe aldığını" ifade etti. KASAM Başkanı Yusuf Cevahir ise, insanların inançları ile ilgili hürriyetine vurgu yaparak, "İslam dininin temelinde inanç özgürlüğü yatıyor" şeklinde konuştu.

Akademik Bakış Açısı

Konferansın açılış oturumunda, İstanbul Medipol Üniversitesi'nden Prof. Dr. Atilla Yayla, "İsrail’in Gazze’de kadın ve çocukları hedef alarak öldürdüğünü" belirtti ve bu durumun liberal değerlere aykırı olduğunu ifade etti. İslam ve Özgürlük Ağı Vakfı Danışma Kurulu Başkanı Prof. Syed Kamall da hoşgörülü bir toplum oluşturmanın önemine dikkat çekti.

Konferans, gün boyunca çeşitli oturum ve panellerle devam edecek, katılımcılara insan hakları ve özgürlüğü hakkında yeni perspektifler sunulacaktır.

İstanbul'da Atlas Network, Malezya merkezli İslam ve Özgürlük Ağı (ILN), Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) ve Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KASAM) işbirliğinde düzenlenen "11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı" başladı. Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) Genel Koordinatörü ve İslam ve Özgürlük Ağı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Çağlar Yılmaz, programa katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr