10.10.2024-15:25 (Son Güncelleme:10.10.2024-15:25)

İstanbul ve Dubai Ticaret Odaları Arasında Stratejik İşbirliği Anlaşması

İstanbul ve Dubai arasında ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla önemli bir işbirliği anlaşması imzalandı.

İstanbul ve Dubai Arasında Stratejik Adım

Dubai Ticaret Odası ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) arasında yeni bir işbirliği anlaşması imzalandı. Bu önemli mutabakatın imza töreni, İstanbul'da gerçekleştirilen "Türkiye ile İş Yapmak" başlıklı forumda yapıldı.

Yatırımları Artırma Hedefi

Dubai Ticaret Odası Başkanı Mohammed Ali bin Raşid Lutah, anlaşmanın İstanbul ve Dubai iş dünyası arasındaki bağlantıları güçlendirecek bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Lutah, "Anlaşma kapsamında birçok ortak projeyi tartışacağız ve bu adımın iki şehir arasındaki yatırımları artıracağına inanıyoruz." dedi.

İki Şehir Arasında Genişleyen Ticaret

İTO Başkanı Şekib Avdagiç ise, imzalanan anlaşmayla birlikte İstanbul ve Dubai merkezli şirketler arasında daha sağlam ticari ilişkilerin kurulacağını vurguladı. Avdagiç, "İstanbul ve Dubai; Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesişim noktasında yer alıyor. Bu mutabakat, iş dünyamız için büyük fırsatlar sunacak," şeklinde konuştu.

Çeşitli Alanlarda İşbirliği

İmzalanan anlaşma ile işbirliği yapılacak alanlar arasında ekonomik, endüstriyel, dijital, teknoloji, finansal hizmetler ve profesyonel iş hizmetleri yer alıyor. Bu kapsamda yarın İTO’nun Eminönü Merkez Binası’nda, iki ülkenin iş dünyasının katılacağı bir İş Forumu ve Ikili İş Görüşmeleri (B2B) etkinliği düzenlenecek.

Dubai Ticaret Odası ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) arasında işbirliği anlaşması (mutabakat zaptı/MOU) imzalandı. Dubai Uluslararası Odası (Dubai Chambers) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) işbirliğinde İstanbul'da "Türkiye ile İş Yapmak" başlıklı forum ve networking toplantısı düzenlendi. İmzalar, Dubai Ticaret Odası Başkanı Muhammed Ali bin Raşid Lutah (sağda) ve İTO Başkanı Şekib Avdagiç (solda) tarafından atıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr