27.08.2020-13:45 (Son Güncelleme:28.08.2020-11:19)

İstanbul Valiliğinden Sıcak Hava Uyarısı

İstanbul Valiliği, vatandaşları öngörülen sıcak havaya karşı uyarı verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamalarına göre şehirde bugünden itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normal sıcaklıklarının 4 ile 8 derece üzerinde olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son tahminlere göre; bugün itibariyle bölge genelinde hava sıcaklıklarının yükselerek mevsim normallerinin dört ila sekiz derece üzerinde olması öngörülüyor.

Marmara Bölgesi’nde yağışlı hava beklenmiyor. Sıcak havanın bugün, hafta sonu ve gelecek hafta boyunca hakim olması öngörülüyor.

İstanbul Valiliği ise vatandaşlara çağrıda bulunarak sıcak hava dalgası sebebiyle güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 16.00 saatleri arasında yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanları sıcak çarpmasına karşı dikkat etmeleri ve önlem almaları hususunda uyardı.

HAFTA SONU ÇÖL SICAKLARI GELİYOR

Meteoroloji'nin tahminlerine göre Cezayir'den gelecek sıcak hava dalgası ülke genelindeki sıcaklıkları ciddi miktarda yükseltecek. Cuma günü itibariyle hakim olması tahmin edilen sıcak hava ile beraber İstanbul 35 dereceyi bulacak. Akdeniz ile Ege Bölgesi'nde de sıcaklıkların 40 dereceye çıkması öngörülüyor.

Hava sıcaklıkları cuma günü itibariyle mevsim normal sıcaklıklarının üzerine çıkacak.

Tahmin edilen sıcak hava dalgası Türkiye'yi cuma günü itibariyle tesiri altına alacak. Cezayir üzerinden yurdumuza gelecek çöl sıcaklıklarıyla beraber Türkiye genelinde sıcaklıklar 35-42 dereceye çıkacak.

Marmara Bölgesi'nde başta İstanbul olarak pazar günü 35 derece, Ege'de hafta sonu sıcaklık 40 dereceye yükselecek.

Avrupa'da yüksek sıcaklıklar sebebiyle pek çok insan yaşamını yitirdi.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr