19.10.2024-19:56 (Son Güncelleme:19.10.2024-19:56)

İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Önemli Mesajlar

İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda İçişleri Bakanı Yerlikaya muhtarlığın önemine vurgu yaptı.

İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda Kritik Açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şişli'deki Grand Cevahir Otel'de düzenlenen İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda önemli mesajlar iletti. Bu etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Muhtarların Rolü ve Önemi

Yerlikaya, muhtarlığın sadece bir yönetim aracı değil, aynı zamanda devlet ile vatandaş arasında kurulan bir gönül bağı olduğunu belirterek, "Milletimizin her bir ferdi, devletine ihtiyaç duyduğu her an ilk sizin kapınızı çalar" ifadelerini kullandı. Bunun yanında, Türkiye genelindeki 50,360 muhtarın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladıklarını da duyurdu.

Eğitim Protokolü ve Muhtarlar Akademisi

İstanbul Valiliği, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi arasında yaz aylarında imzalanan protokol sayesinde 961 muhtara çeşitli konularda eğitimler verildiğini aktaran Yerlikaya, bu projenin Muhtarlar Akademisi olarak adlandırıldığını ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Huzur ve Güven Mesajı

Huzur ve güvenin ilk olarak evde ve mahallede başlaması gerektiğine dikkat çeken Yerlikaya, muhtarların önemli bir rol oynadığını vurguladı. "Suçu önlemenin yolu sadece güvenlik tedbirlerinden geçmez," diyen Bakan, bu bağlamda muhtarların üstlendikleri sorumlulukları öne çıkardı.

İstanbul Valisi'nin Açıklamaları

İstanbul Valisi Davut Gül de muhtarların önemini ve gerçekleştirdikleri çalışmaları aktardı. Gül, "Muhtarlarımızla birlikte kaymakamlarımız, vatandaşların ihtiyaçlarını en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Huzurun ve güvenliğin sağlanması için muhtarların desteği büyük önem taşımaktadır.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şişli'de Grand Cevahir Otel'de düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr