08.10.2024-10:54 (Son Güncelleme:08.10.2024-10:54)

İstanbul Güneş Sitesi, 'Yarısı Bizden' Projesi ile Yenileniyor

İstanbul'daki Güneş Sitesi, 'Yarısı Bizden' projesiyle yenilenecek. Çevre Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi.

İstanbul Güneş Sitesi Yenileniyor

İstanbul'un Güneş Sitesi, "Yarısı Bizden" projesi kapsamında yenilenme sürecine girdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hak sahiplerinin uzlaşma sağladığı bu bölgede önemli desteklerde bulunuyor.

Hibe Desteği ve İnşaat Süreci

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hak sahiplerinin tam uzlaşma sağladığı Güneş Sitesi için "Yarısı Bizden" programı aracılığıyla hibe sağlanırken, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve TOKİ ile işbirliği içinde inşaat desteği sunulacağı belirtildi. Sitedeki mevcut 8 blokun yerine, yeni konutlar ve yaşam alanları devlet güvencesi altında inşa edilecek.

Bakan Murat Kurum'un Açıklamaları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Yarısı Bizden" ile İstanbul'da gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarına dikkat çekti. Başka bir projede 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira taşınma yardımı sağlamaya devam ettiklerini belirtti.

Alan bazlı dönüşümlerde vatandaşların uzlaşmalarını sağladıklarında devreye girdiklerini vurgulayan Kurum, "Riskli yapısını dönüştürmek isteyenlere 700 bin lira hibe ve 100 bin lira taşınma yardımı sunarak, yeni konutları TOKİ ve Emlak Konut desteğiyle inşa ediyoruz" ifadesini kullandı. Bakan, ayrıca Küçükçekmece'deki Güneş Sitesi’nin inşaatına dair görüntülere de yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hak sahiplerinin uzlaşma sağladığı İstanbul'daki Güneş Sitesi'nin dönüşümü için "Yarısı Bizden" uygulaması ile hibe sağlarken Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve TOKİ iş birliğiyle de inşaat desteği veriyor. Kentsel dönüşüme girecek yapıların yıkım çalışmaları sürüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr