26.04.2019-19:55 (Son Güncelleme:02.05.2019-06:17)

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde "Engelsiz Mutfak" Etkinliğinde Renkli Anlar Yaşandı

İstanbul Aydın Üniversitesi ile Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği “Engelsiz Mutfak” etkinliğinde renkli anlar yaşandı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın ortaklaşa düzenlediği “Engelsiz Mutfak” etkinliği, İstanbul AydınÜniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün uygulama mutfaklarındagerçekleştirildi.Renkli anlara sahne olanetkinlikte, Engelliler Sarayı’nda aşçılık ve yemek eğitimi alan engellibireyler, İAÜ Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlileri Duygu Tuğcu ve YıldırımBeyazıt Serim gözetiminde pasta, makarna ve brownie yaparak yeteneklerini sergilediler.

"ÖN YARGILARIN KIRILMASI KONUSUNDA KATKIDA BULUNUYORLAR"

Fiziksel ve zihinsel engelli toplam 20 öğrencinin yer aldığı etkinlikte hedeflenen uygulamanın öğrencilerin kendi imal ettikleri yemekleri yeme keyfine varmaları, el ve kol kaslarınıngelişimine katkı sağlamaları olduğunu ifade eden Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı yetkililerinden Feryal Tiryaki, “Öğrencilerimiz kurumumuzda aşçılıkeğitimi alarak yarışmalara katılıyorlar. Engeli olmayan arkadaşlarıyla biraraya gelerek grup halinde böyle etkinliklerde bulunmaları, gelişimleriaçısından büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz ayrıca, Bağcılar Belediyesi HalkEğitim Merkezi ile ortak düzenlenen bu eğitimlerde sertifika alarak, işhayatına atılabiliyorlar. Bu sayede engelli bireylere yönelik ön yargıların kırılması konusunda da katkıda bulunuyorlar” diye konuştu.

AMAÇ BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRMAK

Etkinliğin amacının engelli bireylerin engeli olmayan bireylerden ayrıştırmadan birlikte yaşama kültürünü yaygınlaştırmak olduğunu kaydeden İAÜ Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Süreyya Kumru ise, merkez olarak bu gibi etkinlikleri sıkçagerçekleştirdiklerini ifade etti. Engelli bireylerle birlikte çalışmanınkendisi için çok yeni bir deneyim olduğunu söyleyen İAÜ Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Duygu Tuğcu ise, “Etkinlik sayesinde aslında aramızda çokfazla fark olmadığını da görmüş olduk. Hem de çok eğlendik. Hepimiz için sonderece önemli bir deneyimdi” diye konuştu. Engelli bireylerle daha önce deçalışmalar yürüttüğünü ifade eden Yıldırım Beyazıt Serim ise, “Arkadaşlarımızışahsen çok başarılı buldum. Konuyla ilgili eğitimli olmalarının yanında, bu alanda oldukça yetenekli olduğunu da gözlemledik” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağıya kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr