27.10.2024-15:59 (Son Güncelleme:27.10.2024-15:59)

İsrail'in Gazze'deki BM Okuluna Üçüncü Saldırısı: 8 Ölü

İsrail ordusunun Gazze'deki BM okuluna düzenlediği saldırıda 8 kişi yaşamını yitirdi, birçok kişi yaralandı.

Gazze'deki Acı Olay

İsrail ordusu, Gazze'de yerlerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir BM okulunu üçüncü kez bombaladı. Saldırılar sonucunda ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü; yaralı sayısının ise oldukça yüksek olduğu bildirildi.

Bombalanan Yer: Esma Okulu

Filistin resmi ajansı WAFA'nın aktardığı bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Birleşmiş Milletler'in Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bulunan "Esma" okulunu hedef aldı. Bu okula sığınanların büyük bir kısmını çocuklar ve kadınlar oluşturuyordu.

Önceki Saldırılar

İsrail, 7 Haziran ve 19 Ekim tarihlerinde de aynı okula benzer saldırılar düzenlemişti. Bu saldırılar neticesinde 10'dan fazla insan yaşamını yitirmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Sivil Kayıplar ve Tahrip Edilen Altyapı

İsrail'in 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 42 bin 924 Filistinli hayatını kaybetti. Bu rakam arasında yaklaşık 17 bin 210 çocuk ve 11 bin 742 kadın yer almakta. Ayrıca, 100 bin 833 kişi yaralanmış durumda.

Günümüzde enkaz altında halen binlerce insanın olduğu bildirilirken, sivil altyapıya yönelik saldırılar devam etmekte ve hastane ile eğitim kurumları hedef alınmaktadır.

İsrail ordusunun, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) bağlı Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda yerlerinden edilmiş kişilerin sığındığı "Esma" okulunu bombalaması sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti çok sayıda kişi yaralandı. Saldırı sonrası bölge sakinleri arama kurtarma çalışması başlattı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr